A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő esemény az augusztus 6-ra eső Varalaksmi nap. Amennyiben ezen a napon, az indiai kultúra szerint, megtiszteljük Laksmit, a Szerencse Istennőjét, az olyan, mintha egész évben felajánlásokat tettünk volna neki.

Kos

(március 21 – április 20)

Befejezős hetünk lesz. És ha képesek vagyunk végre pontot tenni azokra az elhalasztott dolgainkra, amelyek már jó ideje ott motoszkálnak a tudatalattinkban, hihetetlen lelki nyugalmat fogunk érezni.Bika

(április 21 – május 21)

Lehetőségünk nyílik arra, hogy más szemszögből lássuk a saját munkakörünket. Lehet, hogy most még nem ideális, és nem életünk melója, de amennyiben a munkánk másnak nem árt, és stresszmentesen végezhető, valamint még meg is élünk belőle, szerencsések vagyunk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Általában mind az örömérzet, mind a bánat és a szomorúság más élőlényektől származnak. Lelkek vagyunk és csak lelkek foglalkoztatnak minket annyira, hogy igazán megmozduljunk legbelül. Ezek, és ehhez hasonló felismerések várnak majd minket ezen a héten.


nyitasi akcio 1920x651


Rák

(június 22 – július 22)

Egyedül elvégezni a feladatainkat sokszor kevesebb stresszel jár, mint másokkal együttműködni, viszont általában nehezebb, fizikailag és lelkileg is. Ez a kérdéskör fog minket mozgatni ezen a héten, egyedül vagy társaságban.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Szellemileg leszünk aktívabbak ezen a héten. Új életviteli rendszerek kialakítása, újszerű munkatempó, új kapcsolati működések fognak minket foglalkoztatni, de mind azzal a céllal, hogy lelkileg nyugodtabbá váljanak a mindennapjaink.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Családunk és szeretteink kerülnek előtérbe ezen a héten. De fókuszba kerül majd az otthonunk is, a családi atmoszféránk fizikai síkja. Szépítgessük, építgessük és lehetőleg ezt csináljuk együtt az otthoniakkal.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Aktív hétnek nézünk elébe, ami fizikailag egy kicsit megterhelő lesz. De ez most akár jól is eshet, mert kevésbé kell majd agyalnunk, helyzetelemeznünk, inkább csak bele kell állni a dolgokba.Skorpió

(október 24 – november 22)

Sokat kell majd kommunikálnunk ezen a héten. És minden formában. Írásban, szóban, ahogyan csak tudunk. Ez a környezetünknek is segíteni fog, és minket is megnyugtat lelkileg, mármint az, hogy kiadjuk magunkból a feszítő dolgokat.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Fizikai síkon kell tennünk dolgokat, amelyek arrafelé kellene, hogy vezessenek minket, hogy szívünkben és lelkünkben legyünk elégedettebbek. Tegyünk az egészségünkért, kapcsolódjunk ki, utazzunk el, építsük magunkat lelkileg.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten kiváló eshetőségünk lesz arra, hogy majd a jövőben meg tudjunk szervezni és élni rendszeres kiszakadásokat a jelenlegi életünkből. Elkezdhetünk dolgozni egy tanyáért, telekért, csónakért, bármiért, ami majd az élményt fogja jelenteni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Értékrendi önvizsgálatos hetünk lesz. A pénzt a modern társadalom egységes értékmérceként használja. Univerzális értékként, amivel lehet ennivalót, lakhatást és élvezeti cikkeket is venni. Hasznos és haszontalan dolgokat. Ezek kerülnek fókuszba.


Halak 

(február 20 – március 20)

Arra lesz lehetőségünk ezen a héten, hogy azt vizsgáljuk meg magunkban, hogy a környezetünk mennyire befolyásol minket. A munkánk, a pénzkeresetünk, az ismerőseink, a barátaink, a külvilágunk.

www.bhaktikutir.hu