A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye december 21-re esik, amikor is nagyon áldásos lesz, ha teszünk az egészségünkért, hiszen aznap a tibeti kalendárium Gyógyító Buddha napot jelez, amikor egészen különleges gyógyulásoknak adhat teret a sors.

Kos

Ez a hét a kiegyensúlyozott partnerkapcsolatok felépítéséről fog szólni. Itt mindennemű együttműködés fókuszba kerülhet, a magánéletbeli, a munkaterületi, általános férfi-női viszonylatok stb. A külsőségekkel kell kezdeni, és a megteremtett alapoktól elindulni.Bika

Aktív hétnek nézünk elébe. És nemcsak fizikailag leszünk tevékenyek, hanem a közösségi színtéren is. Szomszédok, alkalmazottak, albérlők, most ezek a marginális pozíciók is reflektorfénybe kerülhetnek, természetesen az együttműködés jegyében.Ikrek

A családon belüli dinamikákról fog szólni ez a hét. Terítékre kerülhetnek a testvéri viszonyaink, de édesanyánk viselkedési mintái a testvéreinkkel kapcsolatosan is. Ennek fényében természetesen az is változni fog, hogy mi miként kezeljük saját gyermekeinket.


Rák

Könnyen levezethető hét elébe nézünk. Megszületik a személyes elhatározásunk, ezt megvitatjuk a szeretteinkkel, nekilátunk a fizikai megvalósításhoz (ezen a téren valószínű, hogy eléggé szerencsésen alakulnak majd a dolgok), majd végül elégedetten learatjuk a babérokat.


 

Oroszlán

Az elmúlt idő félreértései és nehézségei picit több egót hozhatnak ki belőlünk, amit a környezetünk rátarti és pökhendi viselkedésmintával azonosíthat, de tévesen. Próbáljunk minél többet kommunikálni, hogy azokat se bántsuk meg, akik kevésbé ismernek minket.Szűz

Ezen a héten be kell pótolnunk azokat a hiányokat, amelyek már réges-régen a fejünk fölött lógnak, be kell váltanunk azokat az ígéreteket, amelyeket a családunknak tettünk. Az ezt követő lelki nyugalom meg fogja érni az erőfeszítést.


Mérleg

A héten a munkánk és a pénzkereseti forrásaink fogják a legtöbb időnket igényelni. Pörgős lesz, és esetleg a szabadidőnkből is áldozni kell rá, de most újra érezni fogjuk a lelkesedést, és a rég elvesztett tüzet is feladatainkkal kapcsolatosan.Skorpió

Szellemi síkon fogunk beteljesedést tapasztalni. Az elmúlt időszakban a fizikai és az értelmi törekvéseink után, most a lelkünkön a sor, és amennyiben tudunk egy picit befelé fordulni, elmélkedni, nem marad el az említett beteljesedés.


Nyilas

Bizonyítanunk kell a munkánkkal kapcsolatos területen, hogy készek vagyunk áldozatot is hozni a haladás és a harmónia érdekében. De valószínűleg igazi megpróbáltatások nem fognak érni bennünket, a környezetünk már attól is megnyugszik, hogy hajlandóságot mutatunk.


Bak

Ezen a héten nyélbe üthetünk olyan együttműködéseket, ami szinte pont a mi kiegészülésünk jegyében jön létre. Megtaláljuk azokat a személyeket és közösségeket, amelyek a mi hiányosságainkat tudják pótolni, ezzel kiegészítve minket.


Vízöntő

Próbáljunk egy picit lassabban és szájba rágósabban kommunikálni. Környezetünk mostanság nem fog tudni felgyorsulni arra a sebességre, mint amiben általában pörgünk. Keressünk közös nevezőt és azon keresztül meg tudjuk majd értetni magunkat.


Halak

Amennyiben ezen a héten szakítunk időt arra, hogy tervezgessünk, előre egyeztessünk, utánajárjunk és rákészüljünk dolgokra, a segítség borítékolható lesz. Olyan segítők és támaszok fognak feltűnni, akik önzetlenül, ténylegesen a mi javunkat akarva fordulnak felénk.

www.bhaktikutir.hu