A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten természetesen a Karácsony, a szeretet ünnepe lesz a fő momentum.

Kos

(március 21 – április 20)

A családunkkal, az otthoni légkörrel és a szeretteinkkel kell foglalkoznunk ebben az időszakban. És nem csak azért, mert pont mostanra esik a Karácsony. Ez csak egy egybeesés. Szeressünk!Bika

(április 21 – május 21)

Az énünkkel, a családunkkal és az otthonunk fizikai síkjával kell most foglalatoskodnunk, mert nekünk is ez hozza a legtöbbet a lelkünk konyhájára, és már a környezetünk is valószínű, hogy ki van éhezve ránk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A beszélgetésen és az aktív jövés-menésen lesz a fő fókuszpont ezen a héten. Szóval inkább azt vállaljuk be erre az ünnepi szezonra, hogy mi megyünk mindenhova, és mi vagyunk a hangulatfelelősök.


Rák

(június 22 – július 22)

Valószínű, hogy ebben az időszakban mi leszünk a középpont, a kerékagy, amin minden küllő áthalad. Szóval tartsuk a frontot és az egyensúlyt. A nagy családi együttlétek tudnak nehezek lenni, de most mi leszünk a megnyugvás pontja.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A munkánk fog előtérbe kerülni, és az, hogy a professzionális életünk ne menjen a családi életünk rovására. Természetesen el kell látni a feladatainkat, de sohasem szabad elhanyagolni a szeretteinket.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A spirituális énünk, személyiségünk követel figyelmet tőlünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy nagyon elvontnak kell lennünk. Inkább azt, hogy a hitéletünknek a mindennapi életünk szerves részévé kell válni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten lehetőségünk adódik arra, hogy felszámoljunk kellemetlenségeket és régi félreértéseket. Most könnyebb lesz érzelemmentesebben kommunikálni, és hideg fejjel gondolkodni.Skorpió

(október 24 – november 22)

A partnereinkkel és a barátainkkal kell most több időt töltenünk. Ez fog most minket a legjobban feltölteni és lelkileg kiegyensúlyozottabbá tenni. Nem fizikai dolgokra lesz szükségünk, hanem lelki töltekezésre.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ebben a szakaszban magunkra kell vállalnunk az irányítást és a vezetést. Legyünk proaktívak, és menjünk elébe a dolgoknak. A környezetünkben mindenki hálás lesz azért, hogy valaki a kezébe veszi a teendőket.


Bak

(december 22 – január 20)

Pihenésre, tanulásra, lelki töltődésre adódnak lehetőségek. Most egy kicsit jobban a pihenésre és a megnyugvásra kell összpontosítsunk, és kerüljük a túl sok pörgést, rohangálást.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Nagyon jó hetünk lesz arra, hogy egy kicsit legyünk aktívabbak a ház körül. Főként arra, hogy a régóta halogatott teendőket megcsináljuk, vagy azokat a feladatokat, amelyeket már régebben megígértük, de még nem jutottunk odáig.


Halak 

(február 20 – március 20)

Aktív időszaknak nézhetünk elébe, de most nem arról fog szólni ez a hét, hogy egyedül, hősként vessük bele magunkat a munkába. Keressük meg a megfelelő embereket a megfelelő teendők végigfutattására.

www.bhaktikutir.hu