A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Hogy ezen a héten mi a fő momentum? Hát a szeretet ünnepe!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten az énünk és a család kerül előtérbe. De oly módon, ami meg fogja változtatni a munkához és a pénzkeresethez való hozzáállásunkat. Teljesen más emberként lehetünk képesek tovább élni az életünket.Bika

(április 21 – május 21)

Egy spirituális utazáshoz fog hasonlítani ez a hetünk. Az utunk célja mi magunk leszünk. Az út az életünk külsőségeitől indul, mint pl. a munkánk, a materiális ambícióink vagy a pénzkeresetünk, és onnan haladunk majd befelé.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Az elengedés művészetével fogunk szembetalálkozni ebben az időszakban. Arra összpontosítsunk, hogy sokszor az elengednivalók definiálják a saját létünket, és pont ezért nehéz megszabadulni tőlük.


Rák

(június 22 – július 22)

Egy kicsit jobban kell koncentrálnunk a vérrokonainkon túli kapcsolatainkra. A partnereinkre és a barátainkra. Ők azok az emberek, akiknek a közelségét mi magunk választjuk, figyeljünk rájuk, nekünk is szükségünk lesz erre a találkozásra.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Feladathegyek várnak ránk ezen a héten, és valószínű, hogy jól is fog esni. Hiszen olyan teendők kerülnek elő, amelyek megoldásával komoly előrelépéseket tehetünk annak érdekében, hogy minden simábban menjen a közeljövőben.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Életünk finomabb területei kerülnek előtérbe ezen a héten. Az intellektusunk, az érzéseink, a pszichés énünk, minden, ami úgy általában belül zajlik. Ne féljünk ezeket a területeket egy kicsit a felszínre hozni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Problémamegoldó időszaknak nézünk elébe. Most szinte ihletett állapotban találjuk meg azokat a praktikákat, amelyekkel a már régi nehézségeket felszámolhatjuk, mintha eddig nem is értettük volna a feladatokat.Skorpió

(október 24 – november 22)

Egyensúlyban kell működtetnünk ezt a hetet. Fizikai aktivitás, tervkészítés, megbeszélések, most életünk minden mozzanatát gyakorolnunk kell, mert így nagyon sok mindent képesek leszünk letudni, kipipálni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Beszélgetős szakaszunk lesz. Most ezzel tudjuk a legtöbbet segíteni. Nem azzal, hogy besegítünk, vagy megcsináljuk helyettük! Adjunk tanácsot, adjuk tudtukra a véleményünket, és a környezetünk hálás lesz.


Bak

(december 22 – január 20)

A hét programja abból fog állni, hogy a fizikai síkon végzett feladatainkat megemeljük az intellektusunk szintjére. Készítsünk terveket, szabjunk időkereteket, építsünk fel egy rendszert a teendőinkre.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Egy kicsit be kell kuckóznunk erre a hétre. Aktívnak, aktív hetünk lesz, de leginkább az otthonunk környékén. Sertepertéljünk otthon, csináljunk meg ezt-azt, töltsük minden szabad percünket az otthonunkkal kapcsolatosan.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ahhoz, hogy előbbre tudjunk lépni, szükségünk lesz némi segítségre. A családunk és a barátaink révén is könnyebb lesz megoldanunk dolgokat, és nem is feltétlenül a segítség miatt, hanem az érzettől, hogy együtt csinálunk valamit.

www.bhaktikutir.hu