A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye a január 3-ai asztrológiai állás. Ez a nap lesz az ideális az újévi fogadalmainkhoz, az éves újrakezdéshez.

Kos

(március 21 – április 20)

Ez a hét kiváló esélyt teremt arra, hogy kitörjünk a fizikai síkon végzett mindennapi, monoton feladatköreinkből és tudatosságot vigyünk a leghétköznapibb teendőinkbe. Esélyünk lesz arra, hogy belekóstoljunk a jelenben élésbe.Bika

(április 21 – május 21)

Nyugalmas ház körüli serte-pertével tudjuk majd a legtöbbet kihozni ebből a hetünkből. Picit el kell csendesülnünk és olyan dolgokba belefogni, ami nem igényel komolyabb intenzitást vagy otthonról kimozdulást.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Amennyiben ezen a héten beleviszünk egy kis többlet aktivitást a munkánkba és/vagy a pénzkeresetünkbe, komoly előrelépéseket várhatunk majd a közeljövőben. Gyors megtérülésben lesz részünk.


Rák

(június 22 – július 22)

A személyes kisugárzásunk, vagy úgymond a személyes varázsunk lesz az, ami előre fog minket mozgatni ebben az időszakban. És mindegy, hogy milyen területen dobjuk be magunkat, ha megvillantjuk a varázsunkat, a helyzet meg fog oldódni.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Elengedés, befejezés, felülemelkedés ezek lesznek a kulcsszavak az e heti szakaszra. És amennyiben sikerül a felülemelkedés, minden más jön magától, hiszen az ilyen befejezések maradandóak.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ez a hét arra lesz a legalkalmasabb, hogy a külső környezetünket felhozzuk a saját fejlődésünk szintjére. Beszélgessünk el barátainkkal, munkatársainkkal arról, hogy mostanában mi foglalkoztat minket, hol tartunk, miként változtunk. Hálásak lesznek érte.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A látható életünk professzionális része kerül fókuszba erre a hétre. Kiváló időszakunk lesz a munkánkkal kapcsolatos rendszerek felépítésére, üzleti kapcsolatok építésre, a már jól működő együttműködéseink karbantartására.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ebben az időszakban akkor kapjuk a legnagyobb támogatást, ha olyan feladatoknak állunk neki, amit már egy ideje halogattunk vagy mellőztünk. Vagy azért, mert macerás, vagy mert már nem is akarjuk, de most meg fogjuk tudni oldani.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten komoly lehetőségünk nyílik arra, hogy elmélyítsük a tudásunkat. Arra, hogy az akadémikus tudásunk mély tapasztalati tudássá érlelődjön bennünk. Olyan tudássá, ami az értékrendünkön is változtat.


Bak

(december 22 – január 20)

Ebben a szakaszban összhangba kerül majd az értelmi és az érzelmi világunk. Mintha mindkét agyféltekénk folyamatosan be lenne kapcsolva. Használjuk ki a lehetőséget, hogy egy időben tudunk mindent analizálni is és megfelelő érzésekkel is körüljárni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Most minden úgy fog előremozdulni, ha képesek leszünk új dolgokat beiktatni a megszokott repertoárunkba. Tanuljunk meg új módszereket, álljunk neki másképp, mint szoktunk, vagy csak keressünk új együttműködő partnereket.


Halak 

(február 20 – március 20)

Sokat kell kommunikálnunk majd ezen a héten. Egyrészről nekünk is jót fog tenni azáltal, hogy képesek leszünk szelepeltetni némi fölös érzelmi energiát, de a környezetünknek is jót tesz, mert ezáltal informálódnak, hogy éppen mi hol tartunk.

www.bhaktikutir.hu