A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ennek a szakasznak a legfontosabb mozzanata a december 13-ra eső spirituális ünnep lesz, amikor is az otthoni kis oltárunkat, kegyhelyünket vagy éppen a meditációs sarkunkat kell egy picit szépítgetni, átrendezgetni, vagy éppen létrehozni. Hajrá!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten kötelező az intuitív oldalunkra hallgatni! Olyan megérzéseink és előrelátásaink lesznek, amelyek nagyon sok aggodalmat és időt spórolnak meg nekünk. Mindez főként a munkánk és a pénzkeresetünk területein.Bika

(április 21 – május 21)

Az együttműködéseinkre kerül a fő fókuszpont. Ez főként a párkapcsolatra lesz majd hatással, és oly módon, hogy könnyebb lesz egy picit a másik szemével látni, egy picit a másik agyával gondolkodni!


Ikrek

(május 22 – június 21)

Nagyon tevékeny hétnek nézünk elébe, ahol inkább rajtunk fog minden múlni, és azon, hogy mennyire vagyunk képesek beleállni az egészbe. Most ne várjunk segítséget másoktól, ez a mi bulink lesz.


Rák

(június 22 – július 22)

Ennek az időszaknak az a missziója, hogy megtanuljuk, vagy úgymond ráérezzünk arra, hogy attól függetlenül, hogy mennyi agyalást és aggódást teszünk bele valamibe, a belső hangunk figyelembevétele nem kikerülhető.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A partnereink és/vagy az otthoni dolgaink kerülnek előtérbe ebben a szakaszban. Kényeztessük a szeretteinket, szépítgessük, rendezgessük az otthonunkat. Most ez adja a legtöbbet a lelki boldogságunkhoz.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten azokat a teendőinket helyezzük előtérbe, amihez nem kell tervezgetnünk és még nagyon oda se kell figyelnünk. Azokat csináljuk, amit csinálni kell! Daráljuk le ezt a hetet, és elképesztő mennyiségű feladatot fogunk tudni befejezni, lezárni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A beszédünk és a tanácsadó képességünk fogja vinni a pálmát ezen a héten, de ebből nem csak azok fognak profitálni, akiknek elmondjuk a véleményünket! Mi is tanulunk bőven, csak hallgassunk saját magunkra is!Skorpió

(október 24 – november 22)

Az énünk fog mindenek elé furakodni ebben a szakaszban, és az, hogy miként hat ránk az, hogy milyen közösségben vagyunk és milyen kommunikáció zajlik körülöttünk. És természetesen, hogy ez hogyan hat a lelkünkre.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Azokat a dolgainkat, teendőinket kellene elővennünk, amelyek nagyon régóta lebegnek körülöttünk, de eddig nem volt érkezésünk a befejezésükre! Most vágjunk bele, és el sem tudjuk képzelni, hogy lelkileg mekkora hatással lesz ránk.


Bak

(december 22 – január 20)

Próbáljuk minél jobban körbevenni magunkat a barátainkkal, szeretteinkkel, mert most szükségünk lesz az ő támogatásukra, szeretetükre és együttérzésükre. Itt természetesen a közeli barátokra és rokonokra gondolunk!


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ebben az időszakban minden, ami történik velünk, a személyiségünk által lesz felhatalmazva, vagy előremozgatva. Fókuszáljuk energiáinkat a munkánk és a bevételeink irányába, de akkor is kelleni fog a személyes varázsunk!


Halak 

(február 20 – március 20)

Befejezős, lezárós hétnek nézünk elébe, most mindent könnyebb lesz letenni. Azokat a dolgokat is, amik esetében az érzelmi reakcióktól vagy kötődésektől félünk, de azokat is, ahol még sok-sok munka kell a békés lezáráshoz.

www.bhaktikutir.hu