A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a december 10-re eső Gyógyító Buddha nap lesz a főesemény. Ezen a napon rendkívül áldásos, ha teszünk az egészségünkért!

 

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten nagyon sok kellemetlenségre és nehéz helyzetre lehetünk képesek megoldást találni. De ehhez mindenféle érzelemtől mentesen, teljesen racionálisan kell átrágnunk magunkat az aktuális problémáinkon.Bika

(április 21 – május 21)

Az együttműködéseink területén kell számítanunk némi nehézségre, de ebben az időszakban könnyű lesz zöld ágra vergődni, csak arra kell odafigyelnünk, hogy képesek legyünk mi is áldozatot hozni és önzetlenül döntést hozni. Ne ragaszkodjunk túlságosan a saját álláspontunkhoz.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Most úgy fogunk tudni előrelépni, ha odatesszük magunkat. Erőből. Nem kell túlgondolkodni a helyzetet, erőt kell vennünk magunkon, fel kell tűrni az ingujjunkat és neki kell veselkedni, ez lesz most a hatékony hozzáállás.


Rák

(június 22 – július 22)

Nagyon alkalmas hétnek nézünk elébe a tanulás terén. És ez érvényes lesz mindenféle tanulásra! Iskolai keretek közötti tanulmányokra, tapasztalati tudás szerzésére, valaki gyakorlottabb mellé szegődve, de akár otthon, saját kútfőből induló tanulásra is.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Egy kis szépítésre, szépítkezésre, kényeztetésre és ehhez hasonló kellemes teendőkre kellene koncentrálnunk ezen a héten. És attól függetlenül, hogy fizikailag teszünk magunkért, most ez lesz a legtöbb, amit a lelkünkért tehetünk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Úgy leszünk képesek felülemelkedni a közelmúltban ért csalódásainkon, ha kommunikálunk. Nem kell politikailag korrektnek lenni, vagy elóvatoskodni a helyzetet, álljunk ki magunkért, és magyarázzuk el a történéseket a mi szemszögünkből is.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten sokat tehetünk azért, hogy elő tudjuk állítani a külső és belső világunk közötti egyensúlyt. A professzionális életünk és családi életünk közötti harmóniát. A barátok és az ismerősök közötti egyensúlyt.Skorpió

(október 24 – november 22)

A munkánk területe és közvetlen hatása kerül fókuszba erre a hétre. Ezen belül is a kreativitással és szépérzékkel kapcsolatos képességeink, és minden más, ami szebbé teszi a belsőnket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten képesek leszünk befejezni olyan feladatokat is, amelyek már régóta húzódnak, és amelyekről talán már mi magunk is lemondtunk egy kicsit. Sőt képesek lehetünk úgy befejezni, hogy ezzel új irányba is el tudjunk indulni.


Bak

(december 22 – január 20)

A munkánk és a pénzkeresetünk területén adódhatnak most olyan lehetőségek, amelyeket ha jól játszunk meg, akkor nagyon komoly bevételre tehetünk szert. Merjünk nagyot álmodni, és csak olyan emberekkel működjünk együtt, akikben maradéktalanul megbízunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az a felismerés vár ránk ezen a héten, hogy bizonyos dolgok azért maradnak el, vagy kallódnak el, mert azt mi nem tudjuk megoldni. Delegálni kell, vagy megosztani a feladataink egy részét, így fogunk hamarabb célba érni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Sokat tehetünk ezen a héten a lelkünkért. A nyugalmunkért, a belső elcsendesedésünkért, azért a békéért, amibe, ha egyszer bele tudunk kóstolni, örökön-örökké a legfontosabb része lesz a létezésünknek. Meditáljunk, imádkozzunk, végezzünk belső munkát.

www.bhaktikutir.hu