A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét főmomentuma a február 23-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon kötelező tenni az egészségünkért!

 

Kos

(március 21 – április 20)

A pénzügyeinkkel kapcsolatos területek fogják kitölteni ezt a hetünket. Sőt itt az ideje újra átnézni a kiadás/bevétel egyenlegünket, és azt is, hogy mely forrásainkat tudjuk úgy pozicionálni, hogy az vagyonként gyarapodjon.

 Bika

(április 21 – május 21)

A munkánkkal kapcsolatos feladataink kerülnek előtérbe a hét folyamán, és lehetőségünk adódik arra, hogy beiktassunk újításokat, és azt be is tudjuk tanítani a környezetünkben lévőknek, dolgozóknak.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Befejezős/elengedős hétnek nézünk elébe, és ezt most nem a „keserű a szőlő” irányból fog betörni az életünkbe, hanem erős lelki stabilitásból és indíttatásból. Ezen a héten igenis el fogunk tudni engedni a ragaszkodásainkból.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben az időszakban valószínű, hogy sokkal nagyobb szükségünk lesz a barátainkra, mint gondolnánk. Elengedhetetlen lesz, hogy olyan egyenrangú felekkel tudjuk átbeszélni dolgainkat, akik még szeretnek is bennünket.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten könnyebb lesz felismerni azokat a helyzeteket, ahol át tudunk adni a feladatköreinkből. És ez nemcsak kényelmesebbé teheti az elkövetkező időszakot, de elképesztően hatékonnyá is.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Olyan, mintha ezen a héten minden egyszerre történne. Feladatokat kell ellátnunk, konfliktushelyzeteket megoldanunk, partnerekkel tárgyalni, de most óriási léptekkel leszünk képesek előrehaladni a lelki nyugalom felé.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Szellemileg aktív hét várható. És mindamellett, hogy mi mindent el fogunk tudni érni ebben a szakaszban azáltal, hogy tervezünk és készülünk, az intuitív oldalunk is szerepet kap a végső döntéshozatalban.Skorpió

(október 24 – november 22)

A gyermekeink, a partnereink és az otthonunk kerül fókuszpontba ebben a szakaszban. Töltsünk sok időt együtt, ez az, ami a lehető legjobban feltölt és a lehető legszilárdabb egyensúlyba hoz bennünket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Tanulás és gyakorlás fog reflektorfénybe kerülni ezen a héten és így az új dolgok elsajátítása sokkal, de sokkal könnyebb lesz, mint máskor. Sőt vállaljunk el minden lehetőséget, hogy új trükköket leshessünk el.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten úgy fognak alakulni a viszonyok, hogy lehetőségünk legyen másokat segíteni tanácsainkkal, meglátásainkkal. Viszont ügyeljünk arra, hogy mindent a lehető legkedvesebb módon próbáljunk megfogalmazni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk minél többet ezen a héten. És mindezt bármilyen tartományban. Tehetünk fizikailag is azért, hogy egy kicsit felrázzuk magunkat, de akár szellemileg és/vagy spirituálisan is aktivizálhatjuk magunkat.


Halak 

(február 20 – március 20)

Egy picit el kell vonulnunk a külvilágtól, hogy jobban tudjunk a kikapcsolódással és a töltődéssel foglalkozni. Ezek után majd újult erővel tudjuk magunkat belevetni a teendőink garmadájába, de most egy kicsit pihennünk kell.

www.bhaktikutir.hu