A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye a február 25-e éjjelére eső Siva Ratri, vagyis Siva éjszakája. Ez egy igen misztikus ünnep Indiában, amikor sok kulturális esemény is zajlik Siva tiszteletére, pl. koncertek, kiállítások stb.

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten egy munkával, életfeladattal kapcsolatos megvilágosodást élhetünk meg. Alkalmunk lesz megvizsgálni tetteink pró és kontra oldalait, és úgy dönteni, abban az irányban elmozdulni, hogy azonosulni is tudjunk feladatainkkal.Bika

(április 21 – május 21)
A lelkiek terén leszünk aktívabbak ezen a héten. Lehetőségünk lesz azon meditálni, hogy mi az a lelki gyakorlat vagy töltődést okozó tett, ami révén azt érezzük, hogy minden nehézséget át tudunk vészelni.Ikrek

(május 22 – június 21)
Némi nehézséget és egy kis hátunk mögött hangoztatott pletykát is le kell majd küzdenünk ezen a héten. Főként a munkánk területén, de bárhol máshol is, ahol újítást és fejlesztést viszünk véghez.


Rák

(június 22 – július 22)
Ezen a héten lehetőségünk nyílik a partnereinkkel együttműködni annak érdekében, hogy némi feszültséget oldjunk a kapcsolatunkban. Kezdhetünk fizikai dolgokkal, mint a munka és az anyagiak, de eljuthatunk a legmélyebb lelki területekig.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Áldozatokat kell hoznunk, hogy meg tudjuk valósítani egy régóta húzódó tervünket. Valószínű utazás terén. Ez lehet egy régóta vágyott helyszínnel kapcsolatos, vagy egy elvonulós út, amikor picit eltűnünk a térképről.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Többször kell nekifutnunk ezen a héten a feladatainknak, mert most egy picit nehezebb lesz az előrehaladás. Viszont minden elakadásnál korrigáljunk, mielőtt folytatnánk utunkat. Hiszen nem az erőfeszítéssel lesz gondunk, hanem inkább az iránnyal.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Használnunk kell a kreatív oldalunkat, ez lesz a feladat az adott hétre. Ezzel megtörhetjük a betokosodást. Nem kell másba kezdenünk, mást csinálnunk, csak csináljuk máshogyan.Skorpió

(október 24 – november 22)
Az otthonunk kerül terítékre ezen a héten. Mindenestül. Töltsünk több időt a szeretteinkkel és akár foglalkozzunk azzal, együtt, hogy csinosítjuk, építjük és szépítjük a saját lakókörnyezetünket. Hihetetlenül összekovácsoló élmény lehet.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Beszélnünk kell ezen a héten. És ezzel nemcsak azt fogjuk elérni, hogy segítjük a környezetünket és értékes tanácsokkal megkönnyítjük az életüket, de azt is, hogy a saját belsőnk is harmonikusabb állapotba kerül.


Bak

(december 22 – január 20)
Fizikai síkon kell megtennünk az e heti erőfeszítéseinket. Tegyünk az egészségünkért, takarítsunk, szortírozzunk, járjunk el edzésre, fürdőbe, masszázsra, minden jó lehet, ami a fizikai világunkat mozgatja meg.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Picit el kell vonulnunk a külvilágtól, és fel kell töltődnünk ahhoz, hogy jól felturbózva és újult erővel tudjunk nekifutni az életünknek. Amint magunkhoz tértünk, már sugározhatjuk is energiáinkat a környezetünkre.


Halak 

(február 20 – március 20)
Ezen a héten abban inspirálódhatunk, hogyan lesz a keresetünkből vagyon. Magyarán, hogy az arctalan energiájú készpénzből hogyan teremthetünk értéket. Milyen értékeket vegyünk, gyűjtsünk, vagy hogy mibe fektessünk be, ami értékőrző vagy még fialtatja is pénzünket.

www.bhaktikutir.hu