A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő pillanat az lesz, amikor 14-én reggel 8.48-kor a Föld északi féltekéje újra közelebb kerül a Naphoz, mint a déli félteke. Innen minden lényegesen könnyebb lesz a következő félévben.

Kos

(március 21 – április 20)

Felül kell emelkednünk némi nehézségeken. Főként nem egyenes, nem egyértelmű, hátunk mögötti szóbeszéd jellegű kommunikáción, és ezek után minden sokkal könnyebb lesz. Mindez fokozottabban igaz lesz a munkahelyi körülményeinkre.Bika

(április 21 – május 21)

Az lenne az ideális, ha ezt a hetet arra használnánk, hogy megvizsgáljuk az együttműködéseinket, és az ezekből származó anyagi lehetőségeket, majd ezt összevetnénk a lelki nyugalmunk faktorával. Tényleg megéri a javakkal járó, de lelkileg kibillentő közös munka?


Ikrek

(május 22 – június 21)

Le kell küzdenünk néhány akadályt ezen a héten, de meglesz hozzá a segítségünk. Mind fizikai szinten, mint szellemi síkon. Sőt ezen a héten végleg meg tudunk szabadulni majd néhány hátráltató tényezőtől, ha odafigyelünk a lehetőségekre.


Rák

(június 22 – július 22)

A gyerekeink és párunk fogják kitölteni ezt a hetet. Most olyan dolgokat is elővehetünk, amelyek kellemetlenek, amelyeket már egy ideje kerülünk. De most mindenkinek meglesz a türelme és a jobbik énje is, hogy áttárgyaljuk a dolgainkat.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Mások pátyolgatása és istápolgatása kerül előtérbe ebben az időszakban, és ez minden téren mehet majd. Tanácsadással, segítéssel, de még gyógyítással is, és ezek a gesztusok igen csak el fogják mélyíteni a kapcsolatainkat a megsebesítettekkel.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Tervezgetésre, felkészülésre és az ehhez hasonló intellektuális tevékenységere lesz a legalkalmasabb ez a hét. Most könnyebb lesz az is, hogy hosszú távra alakítsunk ki új életviteli rendszereket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Beszélgetős hetünk lesz, és most valahogy mindenki a mi véleményünkre lesz kíváncsi. Még olyan dolgokban is ki fogják kérni a tanácsainkat, amelyek nem feltétlen a mi szakterületünk, de mégis a mi látásmódunkra lesz szüksége a környezetünknek.Skorpió

(október 24 – november 22)

Fordítsuk teljes figyelmünket a fizikai valóságunkra. Tegyünk az otthonunkért, a munkakörnyezetünkért, az egészségünkért – mindenért, ami a komfortérzetünket előrébb mozdítja.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Saját magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene lefoglalni az energiáinkat ezen a héten. Akár még az is beleférhet, hogy egy picit mindenki mást és minden mást is kirekesszünk ebből a bekuckózós idillből.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten sokat tehetünk azért, hogy meg tudjuk valósítani a terveinket, hogy az ambícióink összejöjjenek. De ehhez az lesz a legmegfelelőbb út, ha analitikusan végiggondoljuk a teendőinket és a realitás talaján maradunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten arra kell odafigyelnünk, vagy inkább azzal kell megbékélnünk, hogy szinte minden időnket a munkánk és az azzal kapcsolatos teendőink fogják lekötni. De ezek az áldozatok még sok jót hoznak nekünk a közeljövőben.


Halak 

(február 20 – március 20)

Munkás hetünk lesz. Ez főként a baráti kapcsolatainkra vonatkozik. Be kell pótoljuk a mulasztásainkat, ki kell egyenlítenünk a „számláinkat”. A barátainknak igényük van ránk, és itt az idő, hogy feléjük fordítsuk a figyelmünket!

www.bhaktikutir.hu