A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális nap a január 22-re eső Vaszant Pancsami. Csillagászatilag ezen a napon tér vissza a keringés a fákba, úgymond ezen a napon kezdődik el a tavasz!

Kos

(március 21 – április 20)

Elő kell ásnunk azokat az ambícióinkat amelyeket korábban vizionáltunk magunkra és a családunkra. Kezdjünk újra abba az irányba tenni és fejlődni, amit a korábbi fiatalabb és ártatlanabb énünk értékrendje diktált.Bika

(április 21 – május 21)

A munkánk és a személyiségünk találkozója kerül terítékre ezen a héten. Főként abból a szempontból, hogy mennyire érezzük magunkat jól a bőrünkben a munkánkkal kapcsolatosan. Ez lesz a hét fő momentuma.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Spirituális hétnek nézünk elébe ebben az időszakban. Lehetőségünk nyílik arra, hogy más szemszögből vizsgáljuk meg az életünket, más módon lássuk azt, hogy mi az, amit értékelünk és mi az, ami csak a felszínt karcolja.


Rák

(június 22 – július 22)

A munkánk és a pénzkeresetünk kapcsolata a lelki egyensúlyunkkal fog előtérbe kerülni. Hiszen az lenne az ideális, hogy a munkánk behozza azt az összeget, amely meg tudja finanszírozni azokat a dolgokat, amelyek lelkileg töltenek bennünket.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A munkánk és a munkánkkal kapcsolatos együttműködéseink kerülnek fókuszba ebben a szakaszban. Mennyire stresszmentesek és mennyire felemelők a munkaköri kapcsolataink, vagy esetleg van mit fejleszteni rajtuk?Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten lehetőség nyílik arra, hogy elővegyük a kellemetlenebb feladatainkat, a nehézkes ügymeneteket, és hogy letisztázzunk dolgokat. Ha erőt veszünk magunkon és tényleg belevágunk a nehezébe, lelkileg sokat profitálhatunk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Az intellektuális részünk lesz aktívabb ezen a héten. Tervezgessünk és vizsgálódjunk. Új rendszereket is be tudunk indítani, amelyek a hosszú távú elképzeléseink terén igencsak megkönnyíthetik az életünket.Skorpió

(október 24 – november 22)

Sok új dolgot elsajátíthatunk ezen a héten, de kell egy mentor is ahhoz, hogy teljes mértékben tudjunk élni a lehetőségekkel. Szükségünk lesz egy emberi hangra, ami a tanultakon túl a tapasztalati részre is rá tud világítani.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Tevékeny szakasznak nézünk elébe. Ráadásul olyan feladatokban kell aktivizálni magunkat, amelyek nem annyira látványosak. De amennyiben neki tudunk veselkedni a háttérmunkáknak, nagyon sok időt fogunk megspórolni magunknak a közeljövőben.


Bak

(december 22 – január 20)

Egy kicsit több figyelmet kell szentelnünk a közvetlen családi kapcsolatainkra. Próbáljunk minél többet beszélgetni a családtagjainkkal, leginkább abból az irányból, ahol ők érzik magukat annyira biztonságban, hogy meg tudjanak nyílni nekünk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A fizikai síkon kell tevékenyen beindulnunk ezen a héten. Tegyünk az egészségünkért, a kényelmünkért, az otthonunkért és mindenért, ami a fizikai világhoz köthető, de ami emeli is a lelki kiegyensúlyozottságunkat.


Halak 

(február 20 – március 20)

Próbáljunk egy picit elszakadni a világtól és némileg befelé fordulni erre a hétre. Mihelyst ez megvan, olyan mély és kellemes felismeréseknek nézünk elébe, amelyek teljesen át tudják alakítani a mi belső világunkat is.

www.bhaktikutir.hu