A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális esemény Varáha napja lesz, január 28-án. Ő nem más, mint a szertartások istene az indiai kultúrában. Szóval ha egy ideje gondolkodunk azon, hogy beiktassunk egy kis meditációt vagy más egyéb rituálét a mindennapjainkba, ez lesz az a nap, amikor belekezdhetnénk!

Kos

(március 21 – április 20)

Beszédes hétnek nézünk elébe. Most könnyebb lesz azokat a témákat is átbeszélgetni, amelyek esetleg kellemetlenek, vagy kifejezetten bántók. Nyugalom és békesség vár minket a beszélgetések túloldalán.Bika

(április 21 – május 21)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk ezen a héten. Tegyünk a fizikai egészségünkért, kinézetünkért, az otthonunk külsejéért, és figyeljünk oda a fizikai környezetünkre a munkahelyünkön is.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Az lenne az ideális erre a hétre, ha először egy kicsit visszahúzódnánk, és magunkban átrágnánk a terveinket, és csak ezután kezdenénk erről beszélgetni és csak ezután kezdenénk bele a fizikai megvalósításba.


Rák

(június 22 – július 22)

Sakkoznunk kell az időnkkel, mert a családunk és az ismeretségi körünk is igényt tartanának az energiáinkra, viszont akkor is az kellene, hogy legyen a főcsapásvonal, hogy mi mitől érezzük magunkat jobban töltődve.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A professzionális életünk fog előtérbe kerülni ezen a héten, kifejezetten abból a szempontból, hogy mit vagy miket kell feláldoznunk ahhoz, hogy az előrelépéseink garantáltak legyenek.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Elvonulós hetünk lesz, amennyiben hallgatunk a belső megérzéseinkre. Foglalkozzunk a belsőnkkel, olvassunk, tanuljunk. Olyan dolgokat kellene csinálnunk, amelyek lelkileg fejlesztenek bennünket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Arra lesz ez a hét alkalmas, hogy félreértéseket tisztázzunk, vélt sérelmeket áttárgyaljunk és mindezt legfőképpen a munkahelyünkkel és a pénzkeresetünkkel kapcsolatban. Törekedjünk arra, hogy mindezt békésen és nyugodtan intézzük.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten a partnereink és a munkánk között kell, hogy elnavigáljunk. Ezért azt érezhetjük, hogy lelkileg vagyunk túlterheltek. Próbáljunk meg egy kicsit többet foglalkozni a lelkünkkel.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Valószínűleg az lenne a legegyszerűbb, ha egy kicsit elutaznánk, és kiszakadnánk a megszokott környezetünkből. De az is jó, ha csak egy kicsit szimplán elmegyünk valahová a hétvégére, csak szakadjunk ki.


Bak

(december 22 – január 20)

Intellektuális és rendszerben gondolkodó szakasznak nézünk elébe. Szóval kiváló hetünk lesz arra, hogy átgondoljuk, felépítsük és bele is kezdjünk egy új rendszerbe, legyen az életviteli vagy munkamegosztásbéli újdonság.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Tanulással kapcsolatosan nagyon hatékony hetet várhatunk. És nemcsak az új dolgok elsajátítása lesz könnyebb, hanem az újdonságok beépítése is a mindennapjainkba. Ehhez még partnereket is fogunk találni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Nagyon tevékeny hetünk lesz, így ragadjuk meg az alkalmat és ugorjunk neki a feladatainknak. Most olyan területeken is fogunk tudni haladni, amelyeket egy ideje már nem pörgettünk, szóval bátran vegyük fel a már lerakott vagy elfeledett szálakat is.

www.bhaktikutir.hu