A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a január 9-re eső Gyógyító Buddha nap lesz a fő spirituális inspiráció. Ezen a napon tegyünk az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Intellektuális hétnek nézünk elébe. Készítsünk terveket, elemezzünk, játsszunk el különféle szcenáriókkal. Főként az együttműködéseinkre fókuszáljunk, legyenek azok professzionális vagy privát szálak az életünkben.Bika

(április 21 – május 21)

Amennyiben jól használjuk ki a hetünket, és abba az irányba teszünk erőfeszítéseket, amit a sors is támogat, akkor az otthonunk és a családunk körül fog forogni ez a hét. Akár kellemetlen dolgokat is meg fogunk tudni oldani.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Pörgős, intenzív hetet várhatunk, amit azzal tudunk majd valamelyest feloldani, hogy megtervezzük a teendőinket, fontossági sorrendet alakítunk ki és úgy vetjük magunkat bele feladataink elvégzésébe.


Rák

(június 22 – július 22)

A kommunikáció jegyében tölthetjük el ezt a hetünket. Lehetőségünk adódik majd beszélgetésekre, előadásszerű megnyilvánulásokra, és még arra is, hogy tanácsadói minőségben tudjunk másokon segíteni.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A fizikai valóságunkról fog szólni ez a hét. Tegyünk az egészségünkért, töltsük szabadidőnket aktív kikapcsolódással, tegyünk meg olyan építő dolgokat, amelyeket már egy ideje halogatunk, stb.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A hét elején szükségét érezzük annak, hogy egy kicsit visszavonuljunk, elcsendesedjünk és csak utána ugorjunk neki a hétnek. Kell az a kis erőgyűjtés, mielőtt beindul a verkli.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten a munkánk, az ambícióink és a pénzkeresetünk területein is minden azon fog múlni, hogy milyen kisugárzást tudunk kifelé érvényesíteni. Nemcsak mutatni, hanem megélni és másokra is hatni vele.Skorpió

(október 24 – november 22)

A munkánkkal kapcsolatos teendőink fogják kitölteni a hetünket, de arra vigyázzunk, hogy ne gyűrjön minket maga alá a tempó és a feladatok sokasága, próbáljunk megtartani némi határt a privát életünk és a munkánk között.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Befejezős hetünk lesz, de most főként abból a szempontból, hogy azokkal a nehézségekkel és visszafogó erőkkel számolunk le, amelyek az előrehaladásunkat gátolják. Ezek lehetnek körülmények, emberi kapcsolatok stb.


Bak

(december 22 – január 20)

Egy kis bensőséges vagy spirituális támogatásra lehet majd szükségünk ezen a héten, így ideje lesz elővenni azokat az emberi kapcsolatainkat, akik általában nem az első sorban tolonganak a barátaink listáján, de szükség esetén ott vannak.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az együttműködéseink és a munkánk kerül majd terítékre ezen a héten, de inkább spirituális szempontból. Tartsunk egy kis leltárt és önvizsgálatot annak tükrében, hogy az említett területek mennyire visznek minket előre, vagy esetleg pont a másik irányba.


Halak 

(február 20 – március 20)

Talán a legjobb szó arra, hogy milyen hét vár ránk, a misztikus lenne. Más szemszögből fogjuk majd látni az életünket, és egy sokkal intenzívebb intuitív oldalunk is felszínre tud most jönni. Figyeljünk befelé, na hagyjunk ki egy ilyen jó esélyt.

www.bhaktikutir.hu