A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben az időszakban a július 16-ra eső tízmilliószoros nap lesz a legfontosabb esemény. Az ilyen alkalmakkal a tibeti kultúra szerint bármit is teszünk, az tízmilliószorosan fog hatni ránk.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten arra fog könnyebben ráállni az intelligenciánk, hogy problémákat oldjunk meg, és hogy jobban tudjunk összpontosítani a pozitív dolgokra. Főként a partnerkapcsolat és az együttműködés területén.

 Bika

(április 21 – május 21)

Ebben a szakaszban arra kellene fókuszálni, hogy picit meghúzzuk magunkat és próbáljunk minél kevésbé túlpörögni. Most minden jó szándékunk ellenére elképesztő félreértésekbe keveredhetünk, ha túlbuzgók vagyunk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben az időszakban lehetőség nyílik arra, hogy újra tudjuk építeni a félresiklott családi dolgokat. Ehhez szükség lesz sok-sok kommunikációra, és arra, hogy újraalkossunk rendszereket és játékszabályokat.


Rák

(június 22 – július 22)

Vegyük körül magunkat a szeretteinkkel, és az ő értékítéletük legyen, amihez viszonyítjuk magunkat. Lehet, hogy nem látjuk magunkat objektíven. Beszélgessünk azokkal, akik szeretnek minket.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a hét ideális lesz arra, hogy megugorjuk önmagunkat. Arra, hogy eltávolítsuk magunkat a hátráltató tényezőktől. Tényezőktől, amelyek a külvilágból áradnak felénk, vagy akár azoktól is, amelyek bennünk motoszkálnak. Merjünk nagyot lépni.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ez a hét arról fog szólni, hogy az élet fontos területeire összpontosítsunk. Az utolsó pillanatig úgy fog kinézni, hogy igencsak kellemetlen hetet fogunk lenyomni, de ez azt is jelenti majd, hogy egy picit elmélkedünk, önvizsgálatot tartunk. Majd az utolsó pillanatban meglesz a feloldás.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ez a hét kicsalogatja belőlünk, hogy az életfeladatunk területén aktivizáljuk magunkat. Amennyiben a jelenlegi munkánk nem igazán az életfeladatunk is egyben, hagyjunk időt a munkánk mellett a ténylegesen nagyon fontos teendőinkre.Skorpió

(október 24 – november 22)

Tipikusan skorpiós hétnek nézünk elébe. Vonuljunk el a külvilágtól, összpontosítsunk a rejtett világunkra. Arra az énünkre, amelyet még a hozzánk nagyon közel állók sem igazán ismernek Most ez fog tölteni minket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten könnyebb lesz konfliktusba kerülni, mint általában. Sokkal könnyebb. De ha higgadtak tudunk maradni, nagyon sok nehézséget megspórolhatunk magunknak.


Bak

(december 22 – január 20)

Az együttműködéseink fognak fókuszba kerülni ebben az időszakban. És az a képesség, hogy hogyan vonuljunk ki a fénycsóvából, és hogyan tudjunk szinte önzetlenül úgy segíteni, hogy a nyilvánosság előtt mások érjenek célba. Természetesen a jutalomnál azért ott lehetünk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Spirituális hétnek nézünk elébe. Mindent másképp fogunk látni, és megvan a lehetősége annak, hogy a megszokott, mindennapi dolgainkat is képesek leszünk más értékrend szerint megméretni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Az intellektusunk fog a legintenzívebb helyen működni ezen a héten. De tartózkodjunk attól, hogy maguk alá tudjanak gyűrni a negatív gondolataink. Próbáljuk a szépet keresni mindenben, erre próbáljuk trenírozni az intelligenciánkat.

www.bhaktikutir.hu