A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum a július 27-re eső telihold lesz. Ezt a napot hívják Indiában a mesterek teliholdjának, mert ettől kezdve a következő 4 hónapban áldásra csak a mestereinktől számíthatunk.

Kos

(március 21 – április 20)

Életünk fontos területein lehetünk aktívak. Olyan területeken, amelyekre nem szokott idő jutni, vagy amiről azt gondoljuk, hogy majd csak később tudunk velük foglalkozni, amikor már idősebbek leszünk.

 Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten könnyebb lesz konfliktusokat kezelni, mert könnyebb lesz más szemmel, más szemszögből nézni az eseményeket. Főként azt szem előtt tartva, hogy az élet nagy dolgaiban mi mennyire fontos.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Az intellektusunk kerül előtérbe ebben az időszakban. Azt az indíttatást fogjuk érezni, hogy analizáljunk, gondolkodjunk és tervezzünk. Sok kellemetlenségtől tudjuk megkímélni magunkat az előrelátásunkkal.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben a szakaszban könnyen elsajátíthatunk új dolgokat, amennyiben követjük a következő formulát. Tanulunk, gyakorlunk, majd együttműködünk olyanokkal, akiknek már van egy komolyabb rálátása a témára.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Aktív hetünk lesz, és meglesz az a belső erőnk is, hogy rá tudjunk feküdni azokra a dolgokra is, amelyekhez már rég nincs semmi kedvünk, amelyeket már jó ideje halogatunk, amelyek elvégzésével nem is jutunk előbbre, csak része valaminek.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Beszédes hétnek nézünk elébe, de most különösen oda kell majd figyelnünk arra, hogy a hallgatóság azt értse, amit mondunk, ami tényleg a szándékunkban áll. Jó dolgokat hozhatunk ki ebből a hétből, csak óvakodjunk a félreértésektől.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Foglalkozzunk magunkkal és a szeretteinkkel. De most nemcsak a pihenés és a lazítás kerül előtérbe, hanem olyan hosszú távra is ható történések, amelyek meg tudják változtatni családunk életének minőségét.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ez a hét ideális lesz arra, hogy elintézzük a kellemetlen beszélgetéseinket és a kellemetlen teendőinket. Lehet, hogy egy picit el kell vonuljunk előtte, hogy jól átrágjuk magunkat a történések súlyán, de meg tudjuk csinálni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munkánk ejti rabul ezt a hetünket, és valószínű, hogy komolyabb családi feszültség is kirobbanhat ebből. De be kell áldoznunk ezt a hetet a munkánk oltárán, mert ez lesz az, ami előrevisz bennünket.


Bak

(december 22 – január 20)

Bármit is teszünk vagy mondunk ezen a héten, muszáj, hogy hordozza a személyiségünket. Bele kell tennünk magunkat a történésekbe, ez fogja a környezetünket megnyugtatni és a mi határainkat is megszabni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Lezárós hetünk lesz. Könnyebb lesz azt a lemondást, azt a túllépést tanúsítani lelkileg, ami már olyannyira egyértelművé teszi, hogy elengedtük a dolgot, hogy teljesen más kontextusba kerülnek életünk történései.


Halak 

(február 20 – március 20)

Képesek leszünk úgy felmérni az életünk kérdéses területeit, hogy pontosan meg tudjuk határozni azt, hogy nekünk mit kell beáldozni ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani az ambícióinkat. Hogy el tudjuk érni a céljainkat.

www.bhaktikutir.hu