A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum a július 27-re eső telihold lesz. Ezt a napot hívják Indiában a mesterek teliholdjának, mert ettől kezdve a következő 4 hónapban, áldásra csak a mestereinktől számíthatunk.

Kos

(március 21 – április 20)

Olyan előrelépéseket tudunk megtenni ezen a héten a munkánk és a személyes ambícióink területén, amely lehetőségekre már régen vártunk. Csináljuk, nyomjuk, merjünk most nagyobbat lépni!

 Bika

(április 21 – május 21)

Lelkileg megértünk arra, hogy bizonyos dolgokon változtatni tudjunk. Most nem arról van szó, hogy mérgesek vagyunk, vagy sérelmeket dédelgetünk és ezért felrúgunk bizonyos dolgokat. Nem, már nem is bosszantanak azok a dolgok, így készek vagyunk a változtatásra.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten vigyázzunk magunkra. Ne bonyolódjunk konfliktusokba, és kerüljük a veszélyes helyzeteket. Ne vágjunk új dolgokba, és próbáljunk a szokásos teendőinkre összpontosítani. Viszont spirituális törekvésekre kiváló hetünk lesz.


Rák

(június 22 – július 22)

A professzionális életünk együttműködései kerülnek terítékre ezen a héten. És főként az, hogy mennyire fair az együttműködés. Mennyire egyenlő a terhelés, a bánásmód vagy éppen a jutalmazás az elvégzett munka után.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ahhoz, hogy ezt a hetet is úgy zárjuk, hogy jól vagyunk, nyugodtak, elégedettek, ahhoz elképesztő sok dolgot kell kipipálnunk, de fizikailag. Elő kell kotorni az elmaradt, elhanyagolt dolgaink listáját és el kell kezdeni behozni a lemaradásainkat!Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten az intellektusunk lesz nagyon aktív, és mindent egy nagyon racionális lencsén keresztül fogunk látni. Viszont a hétvégére, megérhetünk arra a kis mini megvilágosodásra, hogy nem elég mindent analizálni. Élveznünk is kellene az életet.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ügyeljünk arra, hogy a bennünk dúló feszültségek ne nyomják rá a bélyegüket az együttműködéseinkre. Most minden partneri viszonyt figyelembe kell vennünk, a magánéletünk és professzionális életünk szereplőit is.Skorpió

(október 24 – november 22)

Bele kell vetnünk magunkat a teendőinkbe. Mert most ez kell ahhoz, hogy célba érjünk. Picit később majd ráérünk felemelni a fejünket, és esetlegesen újra korrigálni az útvonalunkat, de muszáj lelkesen és aktívan kezdenünk a hetet.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten beszélnünk kell. És most nem csak egy szószátyár szakaszról van szó. Beszélnünk kell, mert megnyugszunk és beszélnünk kell, mert mi magunk is másképp fogjuk látni az életünket, ha már egyszer visszahalljuk saját beszámolónkat.


Bak

(december 22 – január 20)

Óvjuk és védjük a környezetünket és saját magunkat is ezen a héten. Főként magunktól! Picit kibillenthetőbbek leszünk, és hevesebbek. Lehetőleg ne keveredjünk konfliktusokba, mert most lehet, hogy vérérvényesen fel tudunk égetni néhány fontosabb hidat is.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Kinéz néhány veszteség vagy kellemetlen helyzet erre a hétre. Így próbáljunk ezek elébe menni, és mi magunk adjunk oda a dolgainkból! Persze minél átgondoltabb a dolog, a sors szempontjából annál jobb. Vizsgáljuk környezetünket és adakozzunk tudatosan.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ebben az időszakban az ambícióink és megélhetésünk kerülhet górcső alá. Például az, hogy megéri-e többet dolgozni több pénzért, ha ez a családunk kárára megy. Vagy jobb és szebb holmikkal rendelkezni, ha az azzal a stresszel jár, hogy meglopnak bennünket. És ilyesfajta boncolgatások.

www.bhaktikutir.hu