A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a július 31-re eső Gyógyító Buddha nap lesz a fő esemény. Ezen a napon mindenképp tegyünk az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten az hozza a legnagyobb lelki megnyugvást, ha másokat tudunk segíteni. És most „nem csak” azokra kellene gondolnunk, akik segítséget is kérnek. Kérdezzünk rá a környezetünkben élőkre is, hogy segíthetünk-e?Bika

(április 21 – május 21)

Várható némi nehézség ezen a héten, de megadatik egyben a megoldás is. Amennyiben rendszerben tudunk működni, és képesek vagyunk elfogadni segítséget másoktól, túl fogunk tudni lendülni a problémákon.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ahhoz, hogy jól tudjuk működtetni kapcsolatainkat, saját magunknak is jól kell lennünk. Akkor tudjuk a jobbik énünket hozni, és ezt megérdemlik a partnereink, amikor tudunk magunkkal foglalkozni, töltődni, persze egészséges módon, túlzásoktól mentesen.


nyitasi akcio 1920x651


Rák

(június 22 – július 22)

A folyamatos jelenlétünkre van szükség, hogy megoldjuk ezt a hetet. Fizikailag is tennünk kell a dolgokért, valamint folyamatosan kell kommunikálnunk a környezetünkkel is, hogy ők is érezzék,  rajta vagyunk a teendőkön.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A családunknak lesz komoly szüksége ránk ezen a héten. Töltsünk sok időt velük, és próbáljunk minél többet beszélgetni velük. Most az a fontosabb, hogy mi hallgassuk meg őket, lesz még alkalmas idő arra is, hogy mi beszéljünk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Amennyiben ezen a héten új dolgoknak veselkedünk neki, és rendszeresen erőfeszítést teszünk abba az irányba, hogy fejlődjünk is az adott témakörben, komoly előrelépéseket fogunk megtenni hosszú távon.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Némi veszteséget be kell nyelnünk ezen a héten, ami inkább áldozatszerű felajánlás, hogy fejlődni tudjunk. Helyet kell csinálnunk az új dolgoknak, idejét múlt elképzelésektől és hozzáállásainktól meg kell szabadulnunk. Meg fogja érni.Skorpió

(október 24 – november 22)

Két fontos csoport közt fogunk egy picit széthúzódni. Hiszen a barátainknak és a családtagjainknak is szükségük lehet ránk. Valószínű, hogy itt van annak az ideje, hogy ezt a két oldalt összehozzuk.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Meg kell tennünk bizonyos dolgokat a munkánkkal kapcsolatosan, hogy a lelkünkben is fejlődni tudjunk. Olyan dolgokat, amelyek akár személyes áldozatoknak tűnhetnek a karrierünk oltárán, de most ez visz minket előre.


Bak

(december 22 – január 20)

Lelkileg túl kell tudnunk lépni dolgokon, hogy be tudjunk fejezni, hogy le tudjunk számolni bizonyos dolgokkal ezen a héten. És mire lelkileg túl tudunk lendülni, addigra már sem fizikailag, sem szellemileg, sem érzelmileg nem szoktunk kötődni az adott területekhez.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ahhoz, hogy érintetlenek tudjunk maradni ezen a héten, és ne kerüljünk a körülöttünk zajló dolgok befolyása alá, lelkileg kell felülemelkednünk a sérelmeinken, az irányunkba áradó rosszindulaton, és minden zavaró érzelmi tényezőn.


Halak 

(február 20 – március 20)

Konfuciusz azt mondta, csináld azt, amit szeretsz, és soha többet nem kell dolgoznod egyetlen egy napot sem életedben. Ezen a héten ebben az irányban tudunk majd lépéseket tenni. Ezt fogja támogatni a sors.

www.bhaktikutir.hu