A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben a szakaszban a július 8-ra eső telihold lesz a fő jelenség. Indiában ezt a napot a Mesterek Teliholdjának hívják, és az a szokás, hogy ezen a napon hálát adnak mindazoknak, akik bármilyen módon segítették fejlődésüket.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten könnyebb lesz dolgokat befejezni, lezárni. Sajnálatos módon a pénzbeli juttatások nem igazán a várt irányban fognak sikerülni, de a lelkünk békére lel a feladataink befejezése után.Bika

(április 21 – május 21)

Picit negatívból kell majd visszahoznunk a hetet, de segítségünkre lehetnek a barátaink és a saját spirituális hozzáállásunk is. Szóval inkább tanítóbb lesz ez a szakasz, és nem könnyű, lébecolós.Ikrek

(május 22 – június 21)

Az együttműködésen lesz a hangsúly ezen a héten. A munkánk, a lelkiek, de még a nehézségek területén is előtérbe kerül az, hogy szinte mindig körül vagyunk véve emberekkel, meg kell tanulni együttműködni velük.


Rák

(június 22 – július 22)

A tudásszerzés utolsó része, amikor már tanítjuk is azt, amit tanultunk. Ez a hét kiváló lesz arra, hogy igenis belevágjunk abba, hogy tanítsunk, ily mód segítsünk másokat az útjukon.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az intellektusunk kerül fókuszba ezen a héten. És az, hogy mennyire praktikus a megszerzett tudásunk. Még az is kiderülhet, hogy tudásunk mennyire alkalmazható a kicsit rázósabb szituációkban.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A hét tanulsága az lesz, hogy a vérrokonaink adottak, őket nem tudjuk megválogatni. Ebből eredendően mi is és ők is toleránsabbak a családi ügyletekben, jobb esetben. Viszont a partnereinkért tenni kell, rendszeresen.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Neki kell ugranunk a hétnek. Erőből és lendületből most sokra vihetjük. Ez érvényes lesz az újonnan keletkezett feladatokra, de a régről felhalmozódott restanciáinkra is.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten könnyebb lesz megtalálni a közös hangnemet a családunkon belül. Persze ne vágjunk hirtelen a közepébe, de most simább lesz a régóta torlódó kellemetlenségeket is áttárgyalni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az ősi indiai kultúrákban a spiritualitás útját az önmegvalósítás tudományának hívják. Magunkkal kapcsolatban kell kialakítanunk az egyensúly állapotát, legelőször. Utána mát szinte minden más magától jön.


Bak

(december 22 – január 20)

Legyünk óvatosak ezen a héten, főként a kommunikáció terén. Még azt is érezhetjük, hogy szinte mellékes az általunk tanúsított szándék, minden azon fog múlni, hogy a külcsíny megvolt-e, vagy sem.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Néha úgy is le tudjuk vezetni a feszültségünket, ha simán elmondjuk félelmeinket egy nem érintett félnek. A munkahelyi dolgainkat a szeretteinknek és/vagy a barátainknak, és vice versa. Ez a hét tanulsága.


Halak 

(február 20 – március 20)

Lehet, hogy a hasonlóságok össze tudnak minket hozni a munkatársainkkal és az ismerősökkel, de igazából a nehézségek és a közös átélések mélyítik el a felszínes kapcsolatokat barátsággá.

www.bhaktikutir.hu