A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben a szakaszban a fő spirituális momentum a június 7-re eső Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon nagyon áldásos, ha teszünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Ez a hét arról fog szólni, hogy egy picit spirituálisabban lássuk magunkat és az általunk betöltött szerepeket a világban. Képesek leszünk olyan változásokat beindítani az életünkben, ami lehet, hogy rövid távon erőfeszítést igényel, de az életünket nézve hihetetlen elégedettséget hoz.

 Bika

(április 21 – május 21)

Életünk spirituális mivoltja kerül terítékre ezen a héten, és az a belső indíttatás, hogy fizikailag tegyünk a lelkünkért. Böjtöljünk, jógázzunk, menjünk ki az erdőbe egy kis feltöltődésre, és most ezek a fizikai erőfeszítések fogják behozni a harmóniát.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Figyeljünk a partnereinkre ebben az időszakban, és próbáljuk feltérképezni, hogy melyek azok a területek, ahol az utóbbi időben ők áldozatot hoztak, de ezt mi mindeddig fel sem ismertük. Picit kényeztessük őket.


Rák

(június 22 – július 22)

Ahogyan a Bikáknak, az Ikreknek is az lenne lelkileg a legüdítőbb, ha fizikailag tennének a spirituális egyensúlyért, de az Ikrek mindezt tegyék közösségben. Ami lehet bármi, mint pl. közös elvonulás, jógatábor, de egy közös kempingezés is kint a szabadban.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A sors azt fogja előtérbe hozni számunkra ezen a héten, hogy intellektuálisan tudjuk megvizsgálni az életünket, és azt, hogy miután hideg fejjel végiggondoltuk az életünket, jó irányú változtatásokat is be tudjunk iktatni.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Figyeljük meg azokat a nehézségeket, amelyek gátolnak bennünket a tanulásban. Legyen az egy furcsa élethelyzet, vagy időhiány, bármi, ami mostanában elzár minket a tudástól. Figyeljük meg ezeket a nehézkes pontokat és aztán változtassunk rajtuk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Nagyon aktív hétnek nézünk elébe, és most a fizikai erőfeszítésen lesz a hangsúly. Most nem arról fog szólni a hét, hogy tervezgessünk, B tervet állítsunk elő, vagy hogy kitaláljunk dolgokat. Most bele kell állni, és tolni kell a szekeret.Skorpió

(október 24 – november 22)

Beszédes hetünk lesz, ami most ideális kellemetlen helyzetek feltárására, rég félretett összetűzések korrigálására, technikailag mindenre, ami nehézkes, és amivel valamilyen oknál fogva nem foglalkoztunk az utóbbi időben.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten azzal tehetjük a legtöbbet magunkért és környezetünkért, ha magunkat egy picit háttérbe engedve a szeretteinkért teszünk. Legyen az minőségben eltöltött idő vagy szívességek megtétele, bármi, de az ő szükségleteikből induljunk ki.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten minden fizikai világban történő erőfeszítésünk legalább akkora, de lehet, hogy még nagyobb ellenállásba fog ütközni. Szóval ne erőltessük a dolgot. Pihenjünk, tanuljunk, legyünk aktívak inkább szellemileg, spirituálisan.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Próbáljunk megfürdeni családunk és barátaink figyelmében és szeretetében. Töltsünk időt velük, és ne legyünk túl szemérmesek, igenis mondjuk el nehézségeinket és fenntartásainkat, és meg fogjuk kapni a figyelmüket és szeretetüket.


Halak 

(február 20 – március 20)

Lehetőségünk nyílik arra, hogy megvizsgáljuk a munkánkat és a pénzkeresetünket ebben az időszakban. Ha azt érezzük, hogy változtatnunk kell, most meglesz hozzá az erőnk és a támogatottságunk is.

www.bhaktikutir.hu