A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a június 9-re eső tízmilliószoros nap a tibeti kalendáriumból. Bármit is teszünk ezen a napon, tízmilliószoros hatással fog visszaáramolni ránk.

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten az lenne a legbiztonságosabb, ha picit visszahúzódnánk a kis csigaházunkba. Foglalkozzunk a fizikai egészségünkkel és a mentális egyensúlyunkkal. A túl sok pörgés most hirtelen jövő kellemetlenségekhez vezethet.Bika

(április 21 – május 21)

A gyerekeinkkel és partnereinkkel foglalkozzunk ezen a héten. Ezek persze lehetnek tágabb fogalmak. Diákok és a ránk számítók, mint gyerekek és üzlettársak, egyéb együttműködők, mint partnerek. Most őket kell egy kicsit pátyolgatni.


Halanaplo_960x362_konyvhet 2


Ikrek

(május 22 – június 21)
Ezen a héten az lesz majd a belső hívásunk, hogy minél nagyobb elánnal és minél több embert bevonva próbáljunk nekiállni feladatainknak. Ez csak akkor lesz működőképes, ha van tervünk, és ha az egészet mi magunk irányítjuk.


Rák

(június 22 – július 22)
A szoros családi köteléken belüliekre összpontosítsunk. Leginkább az otthoni környezetben hasznosítsuk magunkat ezen a héten. Lehetünk aktívak, tevékenyek, például az otthonunk szépítése/építése terén.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Minél többet beszélünk, minél többet kommunikálunk, annál könnyebb lesz kiadni magunkból a felgyülemlett feszültségeket. Figyeljünk oda a kapott tanácsokra is, mert komoly felismerésekben lehet részünk ezen a héten.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Elő kell vennünk azokat a terveinket és vágyainkat, amelyek valójában igazán tükröznek minket, de idő, energia vagy más hiányában háttérbe kellett tolnunk azokat. Ezen a héten újra nekiláthatunk saját magunk megvalósításának.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Néha be lehet bukni egy-egy csatát, hogy meg tudjuk nyerni a háborút. Ezen a héten érhetnek minket veszteségek és nehézségek, de próbáljuk az egész képet látni, mindenkinek meg kell fizetni a tanulópénzt.Skorpió

(október 24 – november 22)
Ezen a héten komoly döntéseket kell hoznunk, és habár ott vannak a szeretteink és a barátaink, és az értékes tanácsaik, de most nekünk kell megtenni a lépéseket, ezt nem vállalhatják be helyettünk.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Kicsit maga alá temethet minket a munkánk ezen a héten, de ez is csak egy időszakos dolog lesz. Ahogy az indiai bölcsesség mondja: könnyű után mindig nehéz jön, ahogy a nehéz után is mindig könnyű. Ez az élet körforgása.


Bak

(december 22 – január 20)

A hét leckéje az lesz, hogy minél erősebben görcsölünk a várt végeredményeken, annál nehezebbé tesszük magunknak az életet. Mert ha nem úgy jön ki a lépés, fáj, de ha meg úgy, akkorra már rég megmérgezte a tudatunk a várt örömöt.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten az fog segíteni a munkánkban, ha teljesen más szemszögből nézzük a feladatköreinket – lehetőleg jó elvontan vagy totálisan spirituálisan. Ez fog bennünket kizökkenteni egy olyan sémából, ami már nem vezet sehová.


Halak 

(február 20 – március 20)

Úgy, ahogy mi szeretnénk, csak mi magunk tudunk megoldani feladatokat. Mások sohasem fogják tudni úgy, ahogy mi. Mert ők mások, de fel a fejjel, úgy ahogy ők, na úgy mi sem tudjuk. És ez ezer százalékig biztos. Ez lesz a hét felismerése.

www.bhaktikutir.hu