A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten két hatalmas ünnepség is feldobja az indiai szubkontinens egyébként színes világát, de a 24-i szombat az a nap, amikor is rendbe kellene tennünk az otthoni kis oltárunkat, szentélyünket. Pakoljuk át, takarítsuk ki, törölgessünk el mindent. Örömünk lesz benne.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten arra kellene vigyáznunk, hogy a kommunikációnk miatt ne kerüljünk bajba. Mert ha a jó szándék vezérlet is minket, ha oly módon sikerül valamit kimondani, ami felszítja a közönség egóját, összecsapásra kell számítanunk.Bika

(április 21 – május 21)

Nagyon szép dolog a lelkesedés, és nagyon inspiráló, amikor valaki nagy elánnal vág bele dolgokba. De ezen a héten azt kell hogy megtanuljuk, hogy ez sajnos a legtöbb esetben nem elég. Kellenek tervek, ütemezés, hideg és racionális döntésmechanizmus.Ikrek

(május 22 – június 21)

A boldogság nem egy cél vagy egy állomás, hanem folyamatosan változó állapot. Ahogyan mi is változunk, időről időre változik az is, hogy az értékrendünk szerint mi tesz bennünket boldoggá. Ezen a héten ezek az érzések uralják a bensőnket.


Rák

(június 22 – július 22)

Igenis befolyásolja az ambícióinkat, hogy kik a barátaink és mit hozunk otthonról. Ebből ered az is, hogy nagyon fontos, hogy megválogassuk a környezetünket, és azt is, hogy mivel azonosulunk az otthonról hozottakból. Felesleges dolgokra ne pazaroljunk energiát.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A munkahelyi kötelességeink és a családunkkal eltöltött idő között fogunk némi feszültséget érezni ezen a héten. A hébe-hóba szükséges extra áldozat bele kell hogy férjen a munkánkba, de ha ez állandósul, az egy idő után tarthatatlanná válik.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Egy kis mini beteljesülés várható ezen a héten. Szóval bátran vegyük elő azokat a dolgainkat, amelyek már a 90% fölötti elkészültségben hevernek fiókjaink mélyén. Mert most könnyebb lesz őket befejezni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ha valami nem úgy sikerül, ahogyan azt terveztük, azért olyan sok variáció nincs. Vagy rosszul mentünk neki a feladatnak mi magunk, vagy a kitűzött cél nem stimmel. Ez lesz az e heti lecke.Skorpió

(október 24 – november 22)

A partneri viszony és a barátság kapcsolódásának területén lehetnek értékes megvilágosodásaink ezen a héten. Mert mindkét irányban működik a dolog. Nagy segítség, ha a barátainkkal tudunk együtt működni. És szinte elengedhetetlen, hogy a partnereink az idő múltával a barátainkká váljanak.


Nyilas

(november 23 – december 21)

A munka és az erőfeszítés terén fognak történni a dolgok ezen a héten. Hiszen a kívánt cél általában nem csak rajtunk múlik, hanem egy csomó mindenen. Tehát amennyiben mi mindent beleadunk, az elégedettségérzés akkor is meglesz, ha nem a teljes siker a végkimenet.


Bak

(december 22 – január 20)

Ahhoz, hogy lelkileg nyugodtak legyünk, és spirituálisan még fejlődjünk is, rendszereket kell építenünk. A rendszeres gyakorlás elengedhetetlen a fejlődéshez. Ez az igény fog bennünk feltámadni ezen a héten.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Életünk érzelmi területe lesz aktívabb ezen a héten. Több időre lesz szükségünk, hogy szeretgetni tudjuk a partnereinket és a családtagjainkat. Több idő kell majd a gyermekeinkre, bújósra szeretgetősre kellene venni a figurát.


Halak 

(február 20 – március 20)

A hét tanulsága az lesz, hogy a már meglévő kapcsolataink ugyanúgy igénylik a figyelmünket és a velük töltött időt, ahogyan ezek a feltételek szükségesek ahhoz, hogy egy kapcsolat egyáltalán kapcsolattá tudjon alakulni a semmiből.

www.bhaktikutir.hu