A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben a szakaszban a legmarkánsabb nap a július 6-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon elengedhetetlen, hogy tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Lehetőségünk adódik ezen héten arra, hogy spirituálisabban lássuk az életünket, és a mindennapjainkat. Valamint arra is, hogy megtegyünk olyan lépéseket, amelyekkel több lelkiséget csempészünk az életünkbe.

 Bika

(április 21 – május 21)

Előtérbe kerül a spiritualitás ebben az időszakban, és főként a barátainkon keresztül. Sőt, ez lehet most egy kétirányú folyamat. Tehát az is megoldás, ha mi hozunk fel spirituálisabb témákat a barátainknak, de az is, ha befogadunk némi lelki tanítást a barátinktól.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben a szakaszban a munkahelyünk világában történnek nagy események. Felül kell majd emelkednünk némi személyes konfliktuson és némi nehézségeken, és amennyiben ez sikerül, nemcsak a munkahelyi légkör lesz jobb, lelkileg is sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten az kerül terítékre, hogy azáltal is lehetünk boldogok, és azáltal is lehetünk harmonikusabb állapotban, ha másokat segítünk, ha másokat pátyolgatunk. Természetesen mindezt önzetlenül, semmit sem elvárva a segített felektől.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Annak érdelében, hogy minden simábban és jobban működjön, arra lesz szükségünk, hogy legyünk szervezettebbek és tegyük oda magunkat. Ezen a héten az égiek ezt fogják értékelni, hogy beleállunk és csináljuk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az az élmény kerül fókuszba, hogy muszáj átadni a tanultakat és a tapasztalatainkat. Így el is mélyítjük a tudásunkat, ugye a tanítva tanulni fogalom révén. De azt is mondják, ha valamit nem tudunk elmagyarázni egyszerűen, azt valószínű, hogy nem is értjük.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Az lenne a lehető legjobb hozzáállás a héthez, ha nagyon elfoglalnánk magunkat, fizikailag. Ez ahhoz fog kelleni, hogy eltereljük a saját figyelmünket, mégpedig arról, hogy valószínűleg nem fognak jól működni a kommunikációs csatornáink, és az elégedettségérzetünk is alul fog teljesíteni.Skorpió

(október 24 – november 22)

Tanulással és gyakorlással kellene töltenünk ezt a hetet. Lehetőleg úgy, hogy szinte elvonulunk a világtól. A kommunikációs és aktivitással kapcsolatos tevékenységek nem igazán fognak jól elsülni, így ezzel tudjuk legjobban kihasználni a hét adottságait.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Magunkkal és a családunkkal kell majd foglalkoznunk ebben az időszakban, és az otthonunk terén legyünk aktívak. Szépítsük, építsük a környezetünket, és akár egész komoly vállalkozásokba is belekezdhetünk, legyen az átépítés, átfestés vagy bármilyen átalakítás.


Bak

(december 22 – január 20)

Elmélkedéssel és elvonulással lenne ildomos foglalkoznunk ebben a szakaszban. És olyan aktivitással, amely belsőleg változtat rajtunk. Ez lehet meditáció, jógázás, de akár elmenni egy oldásra vagy kezelésre.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Valószínűleg nagy szükség lesz ránk a barátaink köreiben, próbáljunk elérhetők lenni ezen a héten. És nem is a segítségünk nagysága vagy értéke lesz az, ami jót tesz a nekünk fontos embereknek, hanem már az is elég, hogy ott vagyunk és lehet ránk számítani.


Halak 

(február 20 – március 20)

A munkánk és a pénzkeresetünk területei fogják a legtöbb időt elemészteni ezen a héten. De most ezt az időt be kell áldoznunk ahhoz, hogy a továbbiakban is minden simán és zökkenőmentesen menjen.

www.bhaktikutir.hu