A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben az időszakban a június 13-ra eső Újhold lesz a fő momentum. Ilyenkor sokkal könnyebb túllendülni nehézségeken és/vagy elengedni kellemetlen tapasztalatokat.

Kos

(március 21 – április 20)

Le kellene lassítanunk ezen a héten egy picit, és a következő három létfontosságú területet átvizsgálni. Saját magunkat, szavainkat és tetteinket. Ezt a három területet egy ívre kellene helyeznünk, hogy a lényünk és megnyilvánulásaink ugyanazt sugározzák.

 Bika

(április 21 – május 21)

A családunk és a barátaink közege lesz az, amiben ki tudunk teljesedni ebben az időszakban. Figyeljünk oda arra, amit mondanak. Mert most egy elejtett kis aforizmából is nagyon sokat tanulhatunk és fejlődhetünk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A munkánk, és azok a területek, ahonnan pénz szokott áramolni hozzánk, fogják kitölteni a hetünket. Hozni kell majd némi személyes áldozatot is, de időben is sokat kell majd beletenni az említett élethelyzetekbe.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten könnyebb lesz elengedni dolgokat, mert már lelkileg is beértünk arra, hogy véget vessünk azoknak a történéseknek és helyzeteknek, amelyek valójában csak hátráltatnak minket, csak eddig nem tudtuk felszámolni őket.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Lehetőségünk adódik, hogy másként lássuk a világi szerepeinket ebben a szakaszban. Mindez érvényes lesz a külsőségekre is, mint pl. a munkánk vagy a világi ambícióink, de a személyes kapcsolatokra is, mint pl. barátok, ismerősök, munkatársak.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Társas hétnek nézhetünk elébe, sőt nemcsak hogy lehetőségek nyílnak a másokkal való harmonikus együttműködésre, bizonyos helyzetekben egyenesen lehetetlen lesz továbblépni az együttműködés hiányában.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ebben az időszakban azzal fogjuk a lehető legjobbat tenni saját magunk szempontjából, ha másnak segítünk nehézségei feloldásában. Valószínű, hogy rá fogunk döbbeni, a mi helyzetünk nem is olyan rossz.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten az intellektusunk kerül fókuszba. Valahogy az lesz az indíttatás, hogy a már régóta működő, jól bevált életterületeinket is megvizsgáljuk egy kicsit, megpiszkáljuk egy hangyányit. Érdekes dolgokat fogunk felfedezni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az eddig megtanultakat fogjuk tudni használatba helyezni az élet bármely területén. Mintha az eddig összeszedett tudásunk elmélyülne, és ezzel más értékrendet összehozva képviselnénk magunkat az életben.


Bak

(december 22 – január 20)

Aktív hetünk lesz, fizikailag és fejben is. Nagy lesz a kísértés, hogy elánból, lendületből ledaráljuk ezt a szakaszt, de kénytelenek leszünk tervezni, és a tervek mentén haladni. Ezzel elképesztően sok energiát meg tudunk majd spórolni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Beszédes hétnek nézünk elébe, ami eleinte csak jóleső dumcsizással indul, de majd összeáll a kép és kifejezetten építő párbeszédek irányába fog elmenni. És ez adok-kapok lesz, megtaláljuk azokat, akik, inspirálnak minket, és ez vice versa is így lesz.


Halak 

(február 20 – március 20)

Magunkkal, a szeretteinkkel és az otthonunk légkörével, hangulatával lesz érdemes foglalkozni ezen a héten. A lehetőségek adni fogják magukat, de természetesen erőfeszítést is bele kell majd tenni a dolgok működtetésébe.

www.bhaktikutir.hu