A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a június 9-re eső tízmilliószoros nap a tibeti kalendáriumból. Bármit is teszünk ezen a napon, tíz milliószoros hatással fog az ránk visszaáramolni.

Kos

(március 21 – április 20)

Minél nagyobb gonddal készülünk fel, minél nagyobb felkészüléssel vágunk bele a teendőinkbe, annál kevesebb problémával fogunk szembesülni a feladataink elvégzése közben. Ez lesz a hét tanulsága.Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten azt tanulhatjuk meg, hogy hiába jó valakivel együttműködni, hiába értjük meg egymást szinte tökéletesen, a másik sohasem lesz képes arra, hogy úgy csinálja meg a közös feladatainkat, ahogyan azt mi tennénk. Mert mindenki egyedi és utánozhatatlan.Ikrek

(május 22 – június 21)

Minden nehézség és kellemetlenség elviselhető a munkánk és teendőink területén, ha olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik kedvesek számunkra és ha olyan a tevékenységet végzünk, ami emel és fejleszt minket.


Rák

(június 22 – július 22)

A héten lehetőségünk adatik arra, hogy a lelkigyakorlatainkat, a hitéletünket és/vagy a természetes gyógymódok iránti érdeklődésünket is rendszerbe szedjük. Hiszen mindenben csak úgy tudunk fejlődni, ha rendszeresen időt és energiát áldozunk rá.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az érzelmi énünk kerül előtérbe ezen a héten. Az otthonunk, a gyermekeink, a partnereink, és persze azok a hátráltató tényezők, főként érzelmiek, amelyek gátolnak minket abban, hogy csak rájuk és csak a pozitívra tudjunk összpontosítani.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Fizikailag azon a téren tudunk maradandót alkotni ezen a héten, ami az otthonunk harmóniáját és szépségét helyezi előtérbe, szellemileg meg abban lehetünk aktívak, hogy olyan életviteli rendszert alakítsunk ki, ami hozzásegít a harmonikus élethez.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Beszédes hétnek nézünk elébe. Sőt azáltal, hogy végighallgatunk másokat, majd tanácsokkal látjuk el őket, be fogjuk tudni indítani azt a belső bölcsességünket is, ami még nekünk is hasznos lehet. Csak esetlegesen nem indult be a saját nehézségeink által.Skorpió

(október 24 – november 22)

Fizikai síkon tehetünk magunkért ezen a héten. Mozogjunk, pihenjünk, kapcsolódjunk ki, olvassunk, tegyük meg azokat a dolgokat, amelyektől jobban érezzük magunkat. De nem is kell megideologizálni tetteinket, csináljuk, mert jólesik.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ahhoz, hogy személyiségünkben jól érezzük magunkat és ez visszatükröződjön a szavainkban és a tetteinkben is, egy picit el kell vonulnunk a világtól. Nem muszáj messze menni, vagy sok időre, csak egy kis begubózás kell.


Bak

(december 22 – január 20)

Áldozatokat hozni csak akkor érdemes, ha ezzel gyarapodni és fejlődni tudunk. Ha hozunk némi áldozatot ezen a héten, az hosszabb távon jó hatással lesz a személyes életünkre.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A munkánk és pénzkeresetünk ránk mért hatása kerül előtérbe ezen a héten. Nem mindenkinek adatik meg, hogy álmai munkáját végezze, de amennyiben a munkánk stresszmentes és kényelmes megélhetést biztosít, addig nem fog kárt tenni bennünk a pénzkeresetünk.


Halak 

(február 20 – március 20)

A spirituális életünk kerül terítékre ezen a héten. Spirituális világkép nélkül az élet iskolából, munkából, nyugdíjból és halálból áll – nem egy velőt rázó perspektíva. De ha lelki rálátásunk van az  életpályánkra, számtalan perspektíva nyílik meg előttünk.

www.bhaktikutir.hu