A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye a május 19-re eső Gyógyító Buddha nap. Ezen a napon a tibeti kultúra szerint az egészségünkért kellene tennünk.

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten abból meríthetünk inspirációt és erőt a munkánk és pénzkeresetünk területein, ha felfedezzük megélhetésünk spirituális oldalát. Végtére is a megélhetésünk szimplán azt szolgálja, hogy azt csináljunk, amit csak akarunk, értékrendünk szerint, a megkeresett összegből.Bika

(április 21 – május 21)
Az együttműködés területén érhetnek minket nagy felfedezések ezen a héten. Főként azon a téren, hogy a teljes együttműködés azt jelenti, hogy minden területen együttműködünk, a kellemes és a kellemetlen helyzetekben is.Ikrek

(május 22 – június 21)
A hét kardinális pontja az lesz, hogy amennyiben lelkileg rendben vagyunk, az az egyik legfontosabb lépés annak érdekében, hogy fizikailag is egészségesek legyünk. Ugyanúgy kell tennünk a belső egyensúlyért, mint a fizikai egészségünkért.


Rák

(június 22 – július 22)
A pszichés lényünk kerül terítékre ezen a héten, sőt az az indíttatás kerülhet előtérbe, hogy rendszereket és állandóságot hozzunk létre az életünkben, ami szinte védőhálóként működhet. Hiszen ha esik, ha fúj, a beidegződés végig tud segíteni minket a nehézségeken.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
A héten az a lehetőség kínálja fel magát, hogy ha mi már elértük az elégedettséget és a lelki nyugalmat, megosztjuk ezt a békét másokkal is. Ezzel tudjuk még esetleg fokozni a belső „jóllétünket”.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Az elhatározottságunk lesz tesztelve ezen a héten. Mindent bele kell majd adnunk fizikai síkon is, lelkileg is és érzelmileg is. Amit ilyen elánnal vagyunk képesek megvalósítani, az tényleg boldoggá tehet minket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Lelki nyugalmunk érdekében ezen a héten beszélnünk kell. És talán az nem is lesz annyira mérvadó, hogy milyen tanácsokat kapunk, miután kiöntöttük a lelkünket, de az mindenképpen fontos, hogy ki tudtuk adni magunkból a történéseket.Skorpió

(október 24 – november 22)
Életünk fizikai síkjáról kell eljutnunk ezen a héten az érzelmi megnyugvásig. És minél jobban „rendet” tudunk teremteni az életünkben, annál kiegyensúlyozottabbak lehetünk lelkileg. Próbáljuk megoldani a problémás életterületeinket.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Az nem megoldás, hogy mindig villámhárítóként működjön az ember. Ezen a héten fel fog kínálkozni az a lehetőség, hogy megtanuljuk, hogy a nehéz szituációkat kommunikációval kell feloldani, és nem azzal, hogy magunkra vesszük a feszültséget.


Bak

(december 22 – január 20)
Az igaz barátok akkor is mellettünk állnak, ha éppen életünk egy nehezebb szakaszát éljük. Szóval nyugodtan fogadjunk el segítséget, mert aki komolyabb helyzetekben is képes segíteni, az igaz barát.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
A hét vezérfonala az lesz, hogy megtanuljuk: minden, amit teszünk, azt szolgálja, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok legyünk, és nem fordítva. Minden. Amennyiben a munkánk nem ezt támasztja alá, változtatnunk kell. Vagy munkát, vagy hozzáállást.


Halak 

(február 20 – március 20)
Lehetőség adódik arra, hogy megtanuljuk a pihenést és a lazítást is megfelelő módon beiktatni az életünkbe. Például amikor befejezünk valamit, nem a további előrelépéseket kell feltérképezni, hanem meg kell adni a módját a kikapcsolódásnak is. Utána újult erővel vethetjük magunkat be.

www.bhaktikutir.hu