A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő pillanata a június 1-re eső Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon mindenképpen tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten elérhetünk a megbeszélgetjük, eltervezgetjük szintről a teljes megvalósításig. De tettre késznek kell lennünk, fel kell ismernünk a lehetőséget, és akkor letenni a filozofálgatást és rámenni a feladatokra.Bika

(április 21 – május 21)

Minden előrelépés – életünk bármely területén – személyes varázsunkon fog múlni ezen a héten. Nem fogunk tudni delegálni, feladataink minden szakaszában és részletében jelen kell lennünk, és akkor minden menni is fog.


Ikrek

(május 22 – június 21)
Kellemes felismerések, szinte már apró kis megvilágosodások érhetnek minket ezen a héten, főként életünk érzelmi területén. Sőt, akár feszültebb érzelmi ügyeinket is próbáljuk ezen a héten elsimítani.


Rák

(június 22 – július 22)
Ezen a héten vegyük elő akár legmerészebb ambícióinkat is, és tegyünk valami apróságot a megvalósításuk érdekében. Új tüzet csiholhatunk magunkban, hogy ne vesszünk el a mindennapokban.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Próbáljunk újításokra koncentrálni a munkánk területén. Olyan ötleteink támadhatnak ezen a héten, amelyek messzemenően előremozdíthatják a munkánk által generált hasznunkat.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Lelki és spirituális élményekre fókuszáljunk ezen a héten, mert olyan inspirációk érhetnek minket, amelyek a személyiségfejlődésünkben mérföldkövek lehetnek intenzitásuk és mélységük végett.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten transzformálhatjuk a nehézségeket és kellemetlenségeket csupán azzal, hogy másként, más szemszögből nézzük ugyanazokat a lehetőségeket.Skorpió

(október 24 – november 22)
A hét leckéje az lesz, hogy pont ahogyan anyagilag is a több lábon állás biztonságosabb, úgy az emberi kapcsolataink is erősebbek, ha többrétűek. Az intenzív szerelem is elmúlik egy idő után, de a mély és erős barátság például nem. Legyünk sokrétűek.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten az kerülhet előtérbe, hogy mindegy, milyen régóta vagy mennyire megszokásból csinálunk dolgokat. Amennyiben komolyabb előrelépéseket szeretnénk, nagy erőfeszítéseket kell tennünk.


Bak

(december 22 – január 20)

Olyan események és történések jöhetnek szembe velünk ezen a héten, amelyek azt a felismerést erősíthetik bennünk, hogy mennyire fontos az, hogy rendszereket építsünk fel az életünkben, ami nagyon komoly stresszmennyiséget spórolhat meg mindenkinek.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Lakókörnyezetünk harmóniája kerül előtérbe ezen a héten. Hiszen legyen bármilyen nehéz napunk, vagy feszültek a napközben megélt helyzetek, ha van egy olyan harmóniabunkerünk, amibe vissza tudunk vonulni töltődni, minden sokkal könnyebbé válik.


Halak 

(február 20 – március 20)

A hét tanulsága az lesz, hogy emberi kapcsolatokban nem lehet és nem szabad alibizni. Ezek a szálak nem működtethetők megszokásból. Mindig és mindenkor tenni kell az ilyen kapcsolatokért, a másikat figyelve, hogy az ő rezdüléseit is le tudjuk követni.

www.bhaktikutir.hu