A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő pillanat május 10-re esik. Ázsiában ezen a napon ünneplik Buddha születésének napját, megvilágosodásnak napját és eltávozásának napját.

Kos

(március 21 – április 20)
Életünk szellemi és érzelmi területei kerülnek terítékre ezen a héten, azon belül is azok a tervek és előre elrendezések, amelyekkel ki tudjuk védeni az utunkba keveredő nehézségeket. Tervezzünk és építsünk ki rendszereket, hasznos lesz!Bika

(április 21 – május 21)
Ahhoz, hogy maradéktalanul harmóniában tudjunk élni fizikailag, szellemileg, érzelmileg és spirituálisan is, dinamikus egységet kellene alkotnunk. Ezen a héten erre a komplex, minden irányú fejlődésre leszünk nagyon nyitottak.Ikrek

(május 22 – június 21)
Ezen a héten az aktivitás lesz a kulcs az előrelépésekben. És minél többet teszünk céljaink érdekében, nemcsak a beteljesedés kerül közelebb, de saját magunk is megerősödünk.


Rák

(június 22 – július 22)
Ihletett állapotban leszünk a kommunikáció terén ezen a héten. Egyszerű baráti beszélgetések, puszta kedvességből kimondott néhány mondat, mind olyan mély értelmű tanácsadássá tud átalakulni, ami gyökeresen meg tudja változtatni a hallgatósság életét.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Fizikai síkon kellene aktivizálni magunkat erre a hétre. Mozogjunk, vegyük elő az elodázott, elhalogatott teendőinket, és az otthonunk környékére összpontosítsuk figyelmünket. Elképesztő lelki töltődés lehet a jutalmunk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Ahhoz, hogy töltődni tudjunk ezen a héten, el kell vonulnunk egy kicsit a külvilágtól. Így több időnk lesz magunkra és a szeretteinkre. Ez viszont szinte terápiásan fog hatni ránk, és most ez a legtöbb, amit tehetünk magunkért.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Meg kell szabadulnunk néhány külvilági tényezőtől és néhány belső beidegződéstől is, hogy egyensúlyban éljünk kívül és belül. Ez a hét kiváló lesz e lépések megtételére, vagy legalábbis az előkészületekre.Skorpió

(október 24 – november 22)
Lelki beteljesedés és érzelmi megnyugvás is várható ezen a héten. Sőt, egyes életszakaszok befejező pillanatai is bekövetkezhetnek. Ez mind igaz lehet a privát életünkre és a munkánkra is.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Ahhoz, hogy olyan tempóban tudjunk haladni az életünkben, ahogyan szeretnénk, el kell vonulnunk mindentől ezen a héten, ami nem a munkánkhoz kapcsolódik vagy kötődik. Szinte remete életvitelre kell váltanunk.


Bak

(december 22 – január 20)
Ahhoz, hogy harmóniában éljünk, ki kell alakítanunk egy magasztosabb, spirituálisabb látásmódot az életünk hétköznapibb területeivel kapcsolatosan is. Ez a hét a munkánkra vonatkozóan ad erre lehetőséget.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Együttműködésekre fog minket sarkallni ez a hét. A munka, a férfi-nő kapcsolat és minden együttműködés területén. Vonatkozik ez mindenre, a közös kasszától a szabadidős tevékenységig. Mindent megosztva.


Halak 

(február 20 – március 20)
Az emberi kapcsolataink területén kell némi ellenállást legyőznünk ezen a héten. Szerencsére nem a közeli kapcsolataink, inkább a felszínes ismeretségeink vonalán, de így talán könnyebb is lesz elkezdeni megtanulni saját határaink kijelölését.

www.bhaktikutir.hu