A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő esemény a március 12-re eső Telihold, ami a Holi, a színek ünnepe Indiában, és Európában is egyre nagyobb divattá vált az elmúlt években. Ilyenkor több mint 100 millió ember szórja be egymást festékekkel. Ezzel a játékkal igyekeznek elengedni az elmúlt esztendő kellemetlenségeit. Próbáljuk meg mi is elengedni a bennünket ért sérelmeket, és megbocsátani.

Kos

(március 21 – április 20)
Szellemi/érzelmi síkon leszünk aktívabbak ezen a héten. Fel kell állítanunk életviteli rendszereket, szinte edzéstervet az életünk éléséhez. És varázsütésre minden sokkal, de sokkal könnyebben fog működni.Bika

(április 21 – május 21)
A hét elején próbáljunk magunkkal többet foglalkozni. Töltődni, regenerálódni. Mert utána gyermekeinknek, diákjainknak, tanítványainknak nagy szükségük lesz arra, hogy mindenféle jót sugározzunk feléjük.Ikrek

(május 22 – június 21)
Ezen a héten neki kell veselkednünk a feladatainknak. Később megjön majd a mindent felölelő elképzelés, a módszer, hogy hogyan csináljuk egyáltalán, és minden más is. De neki kell ugranunk, ez fogja most előremozdítani a hetünket.


Rák

(június 22 – július 22)
A vér szerinti családunkra kerül sor ezen a héten. Szüleinknek, testvéreinknek és még gyerekeinknek is szükségük lesz a figyelmünkre. De az lenne az igazi, ha a saját családunk – a párunk és a gyerekeink – igényeit előtérbe helyezve futnánk neki a hétnek.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Komoly személyes elhatározással tudunk előrelépni ezen a héten. Ez az elhatározás akkor tud majd igazán elmélyülni, amikor a környezetünket és a családunkat is meg tudjuk győzni erről.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Fenomenális felismerésben lehet részünk ezen a héten. Ráébredünk, hogy amikor időnként le kell mondanunk bizonyos személyes dolgokról annak érdekében, hogy a szeretteink többet kapjanak belőlünk, az valójában nem is lemondás.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Eljött az idő, hogy kifaggassuk azokat a barátainkat, akiket tisztelünk, szeretünk és bízunk az értékítéletükben, hogy hogyan tudunk – akár sok-sok év után is – kiegyensúlyozott és szeretetteljes légkört kialakítani a családunkban.Skorpió

(október 24 – november 22)
A hét kérdése az lesz, hogy mennyiben definiál bennünket a munkánk. Vagy arról is szólhat a hét, hogy mennyire az életfeladatunk a jelenlegi munkakörünk. Mindkét témakörben jelentős előrelépésre számíthatunk.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Ezen a héten a spirituális életünk lesz a meghatározó. Valószínű picit visszább is kellene húzódnunk majd, mert kevésbé fogjuk tudni tolerálni mások érzéketlenségét és hülyeségeit.


Bak

(december 22 – január 20)
Ezen a héten meg kell küzdenünk némi ellenségeskedéssel, és némi hátunk mögött zajló kavarásokkal. Merítsünk energiát és szeretetet a barátainkból, és ne tévesszük szem elől az ambícióinkat.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Az ideális, produktív együttműködés területén lesznek felismeréseink ezen a héten. Az olyan együttműködés irányában, ami kölcsönös tiszteleten és szereteten alapszik, nem pedig azon, hogy valaki mindig jobban jár az együttműködés során.


Halak 

(február 20 – március 20)
Ezen a héten abban az irányban kezd majd összeállni a kép, hogy a könnyen jövő dolgokat, még ha nem is mennek könnyen, általában kevésbé ismerik el. Nem rossz az, ha bizonyos dolgokért erőfeszítést kell tennünk.

www.bhaktikutir.hu