A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő spirituális eseménye az Ugadi, a dél-indiai újév. Ezen a napon olajfürdőt vesznek az emberek, és ettől a naptól kezdve szokták elkezdni a tavaszi méregtelenítést. Főként neem levelek fogyasztásával.

 

Kos

(március 21 – április 20)

A sérelmeinket és a veszteségeinket kell feldolgoznunk ezen a héten. Ez ahhoz kell, hogy ne forduljunk önmagunkba, de ahhoz is, hogy ne dédelgessünk olyan vélt vagy valós dolgokat a környezetünkben élők irányában, ami megronthatja a kapcsolatainkat.

 Bika

(április 21 – május 21)

A munkánk és az ambícióink fogják kitölteni ezt a hetünket, és természetesen az idő, amit beáldozunk ezek érdekében. Szóval nem sok időnk marad majd másra, de ha ezen a héten odatesszük magunkat, az jól fog esni, úgy legbelül.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Meg kell vizsgáljuk a munkánkat, ami egyre több időnket köti le, hogy olyan-e, amiben meg szeretnénk öregedni. Látjuk-e magunkat ezt csinálni, mondjuk, 20 év múlva. Ennek értelmében hozzunk döntéseket.


Rák

(június 22 – július 22)

A lelkiség és az okkultizmus fog a legerősebben hatni ránk ezen a héten. És akkor is, ha a lehető legföldhözragadtabb lélekkel áldott meg bennünket a sors. Hiszen az említett dolgok csupán azt fedik, hogy túlnézünk a fizikai világon, és egy mélyebb értékrend szerint látunk mindent.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a hét kiváló lesz arra, hogy a partnerünkkel előre tervezzünk. Most ihletett állapotban olyan jövőkép megvalósításába kezdhetünk, ami maga a harmónia. Nyeljük le a büszkeségünket, akkor is vágjunk bele, ha a partnerünk egyelőre többet tud beletenni a projektbe.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Járjunk nyitott szemmel ebben az időszakban, mert most olyan kapcsolatokat és összefonódásokat tudunk majd kialakítani, ami nagyon erősen meghatározhatja a következő életszakaszunkat!


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Kellemetlen és nehézkes feladatokat kell ellátnunk ezen a héten, de elképesztően sok ellenségeskedésnek és sunyi rosszindulatnak mehetünk elébe, ha ezt a hetet beáldozzuk arra, hogy rendet tegyünk ügyes-bajos dolgaink táján.Skorpió

(október 24 – november 22)

Egy kis ablak nyílik arra, hogy tényleg tudjunk azzal foglalkozni, ami nekünk fontos, és amiben ha előre tudunk haladni, az életminőségünk változik elképesztő irányban. De ehhez most kelleni fog némi külső segítség!


Nyilas

(november 23 – december 21)

Szívünk és lelkünk elégedettsége fog terítékre kerülni ebben a szakaszban és az, hogy milyen változtatásokat kell beiktatnunk az életvitelünkbe, hogy harmonikusan tudjunk élni magunkkal és a környezetünkkel.


Bak

(december 22 – január 20)

Felpörgött hetet várhatunk mind az aktivitás, mind a kommunikáció terén, de ez az időszak arra lesz jó, hogy hetek munkáját és feladatait tudjuk elintézni. Mert most ez a támogatott élethelyzet, ilyenkor az ember mindig a megfelelő emberekkel tud beszélni, és jókor tud lenni jó helyen.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A közvetlen környezetünk kerül fókuszba ezen a héten. A hozzánk legközelebb álló személyek és az otthonunk fizikai valósága. Tehát tegyünk a lakókörnyezetünkért, építsük és szépítsük, és persze mindezt a szeretteinkkel együtt.


Halak 

(február 20 – március 20)

Most az énünk fog előtérbe kerülni, és az a belső elhivatottság, ami előre hajt bennünket. Gondoljuk át, hogy mely területek azok, amelyek előre visznek bennünket, amelyek lelkesítenek és azok irányába tegyünk!

www.bhaktikutir.hu