A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum a március 21-én megtörténő Gyógyító Buddha nap lesz a tibeti kalendárium szerint. Ezen a napon mindenféleképpen tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)
Amennyiben félre tudjuk tenni a sértettségünket, és el tudunk vonatkoztatni az irányunkba áramló rosszindulattól, ez a hét elképesztő lehet arra, hogy lelkileg is tudjunk fejlődni a munkánk területén, csak ne engedjünk a visszahúzó erőknek.Bika

(április 21 – május 21)
Együttműködésre sarkaló hétnek nézünk elébe. Sőt, ezen a héten azt a tabutémát is megdönthetjük, hogy partnereink pénzügyi helyzete befolyásolja a mi pénzügyi pozíciónkat is. Tegyük össze, amink van, és majd meglátjuk.Ikrek

(május 22 – június 21)
A hét tanulsága az lesz, hogy rájövünk, kik a segítőink és kik a rosszakaróink. Mint a madárka a keleti mesében, akit az mentett meg a fagyhaláltól, hogy ráürített egy tehén, majd megette egy róka, aki kikaparta a tehéntrágyából. Mert nem biztos, hogy aki nagy ívből tesz ránk, rosszat akar, de az sem, hogy aki kikapar minket a slamasztikából, az maradéktalanul jó szándékkal teszi azt.


Rák

(június 22 – július 22)
Összeszedetten és szervezetten kell nekiveselkednünk a hétnek. Tervezzük meg, készüljünk rá és úgy menjünk neki feladatainknak. Valószínű, még így is segítségre lesz szükségünk, de az is lehet a felkészülés része, mármint a megfelelő partner kiválasztása.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Ezen a héten úgy lesz a legkönnyebb érvényesülnünk és feladatainkat ellátni, hogy másokat inspirálunk és instruálunk a munkák elvégzésére. Így a hatékonyságunk is sokat tud fejlődni; minél több embert próbáljunk bevonni a teendőinkbe.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Ezen a héten könnyedén fel tudjuk majd építeni a kommunikációs vonalainkat a laza beszélgetéstől a mély érzelmi területek boncolgatásán át egészen a komoly tanácsadásig. Természetesen ideális esetben ezt a patront a szeretteinkre lőjük el.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Meg kellene mozgatnunk a családi légkört ezen a héten. Az lenne a leghatékonyabb, ha az otthonunkkal kapcsolatosan élénkítenénk őket. Ház körüli munkák, tavaszi nagytakarítás, nyaraló körüli teendők, mind nyerő lehet.Skorpió

(október 24 – november 22)
Amint megszületik bennünk a teljes elhatározottság, és át tudjuk ezt futtatni a családtagjainkon és barátainkon, olyan elhatározottsággal leszünk képesek nekiveselkedni teendőinknek, hogy semmi sem tartóztathat fel bennünket.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Egy kicsit be kell áldoznunk a külvilági elfoglaltságainkból, hogy több és minőségibb időt tudjunk eltölteni szeretteinkkel, barátainkkal és még saját magunkkal is. Ez természetesen erőt adhat arra, hogy jobban bírjuk a külvilág stresszhelyzeteit.


Bak

(december 22 – január 20)
Barátainknak most komolyabb szükségük lehet a segítségünkre. Időt, energiát és a fizikai síkon történő teendőket is mobilizálnunk kell, hogy át tudjuk segíteni őket azokon a nehézségeken, amikről ők azt hiszik, hogy csak a mi segítségünkkel tudnak átjutni rajtuk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Ezen a héten picit több időt kell fordítanunk a munkánkra, ami annak a rovására is mehet, hogy mennyi időt tudunk szánni a barátainkra és a saját ambícióink beteljesítésére. De most a munkára kell összpontosítanunk, ha törik, ha szakad.


Halak 

(február 20 – március 20)
Ezen a héten szerencsésebben alakulhatnak a munkával és pénzkeresettel kapcsolatos életterületeink. Nyugodtan merjünk olyan húzásokat bevállalni, amihez kell majd némi szerencse is, sőt akár mások segítsége is.

www.bhaktikutir.hu