A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő spirituális eseménye a március 14-re eső Sziddha Jóga nap. Ezen a napon bármibe is kezdünk, áldás lesz erőfeszítéseinken!

 

Kos

(március 21 – április 20)

A lelkünkkel és az általunk értékesnek tartott dolgokkal kell foglalkoznunk ezen a héten. Egy kicsit be is kell keményítenünk, és el kell engednünk életünk olyan részeit és elemeit, amelyek nem emelik a mi kis belső világunkat.

 Bika

(április 21 – május 21)

Az együttműködéseink területén kell majd legyőznünk némi nehézségeket ebben az időszakban. Ez érvényes lesz a professzionális életünkre, és a magánéletünkre is. Főként félreértések feloldásában kell majd aktivizálni magunkat.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Spirituális törekvésekre fognak sarkalni minket az e heti csillagállások. Tanuljunk, meditáljunk, végezzünk lelkigyakorlatokat stb., valamint gyógyászattal kapcsolatos témákban is tehetünk erőfeszítéseket!


Rák

(június 22 – július 22)

Az intellektusunk lesz aktívabb ebben az időszakban, főként abból a szempontból, hogy miként oldhatunk fel kellemetlen történéseket és tapasztalatokat a körülöttünk lévőkkel, akik nem rokonok, nem barátok, de közel élnek hozzánk. Például szomszédokkal.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A partnerünk és a gyermekeink fogják kitölteni ezt a hetünket, és ebben a szakaszban nagyon komoly előrelépéseket tudunk tenni a családi rendszerek kiépítésében! Például a kötelességek elvégzésében stb.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Aktív hétnek nézünk elébe, de most a többet ésszel, mint erővel kellene, hogy legyen a vezérmottónk! De ne csak tervezzünk, hanem figyeljünk oda az élmény minőségére is! Boldoggá tesz bennünket az, amit most meg kell tennünk?


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Beszédes időszakot élünk meg ezen a héten. Sőt, nemcsak a beszéd fog fókuszba kerülni, hanem mindenféle más kommunikáció is. Szóval írjuk meg a halogatott e-maileinket, intézzük el az elmaradt telefonbeszélgetéseinket stb.Skorpió

(október 24 – november 22)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kell foglalkoznunk ezen a héten. És leginkább fizikai szempontból. Pihenjünk, kiránduljunk, mindegy, csak töltsünk sok időt együtt, aktivizáljuk magunkat a ház körül stb.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten minden kimondott szó előtt, minden megtett lépés előtt próbáljunk egy picit elmélyülni, és belegondolni a következményekbe. Így sokkal jobb döntéseket fogunk hozni.


Bak

(december 22 – január 20)

A világi életünk kerül terítékre ezen a héten. A pénzkeresetünk, az ambícióink és az, hogy mit kezdünk a javainkkal. Abban is tehetünk majd előrelépést, hogy hogyan tudjuk a bevételeinket vagyonná alakítani.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A hét energiái abban a törekvésünkben fognak támogatni, hogy miként alakítsuk munkánkat, teendőinket abba az irányba, hogy megegyezzenek az életfeladatunkkal! Hogy a mindennapi teendőink lelkileg is tápláljanak bennünket.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten magunkkal kell foglalkoznunk, és leginkább a pihenéssel és a kikapcsolódással. Viszont a hét alkalmatlan az aktív pihenésre, a mászkálásra. Gubózzunk be, elmélkedjünk, legyünk sokat csendben, most erre lesz a legnagyobb szükségünk.

www.bhaktikutir.hu