A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma november 21-én, a tibeti asztrológia szerinti Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért, és áldás követi majd minden próbálkozásunkat.

Kos

Aktív hétnek nézünk elébe. Aminek az lehet a beteljesedése, hogy rádöbbenünk, hogy akármennyire is kemények vagyunk, akármennyire terhelhetők vagyunk, leginkább akkor tudunk maradandót alkotni, ha együttműködünk másokkal.Bika

Kommunikálnunk kell a környezetünkkel, sőt a tanácsainkkal kell ellátnunk őket. A családunkban, a közvetlen környezetünkben is, de még a tágabb köreinkben is feltörhet az az érzés, hogy most és a jelen helyzetben, mi vagyunk a megoldás.Ikrek

Változtatásokat tudunk most beiktatni az életünkbe. De csak szép sorjában. Először magunkon kell változtatni, majd ezt átterelhetjük a családunkra és a barátainkra, és végül a környezetünkben élő felszínesebb ismeretségekre is.


Rák

Fel kell áldoznunk valamelyest a kényelmünkből, hogy meg tudjuk valósítani az elképzeléseinket. Mihelyst a környezetünk észleli elszántságunkat és áldozatkészségünket, azonnal elő fognak állni segítő szándékukkal.


 

Oroszlán

Olyan lehetőségek adódhatnak ezen a héten, amelyek nemcsak ránk nézve kedvezőek, de a szeretteinkre is jó irányba hathatnak. Némi nehézségekkel számolnunk kell eleinte, de hosszú távon kellemes hatások várhatók.Szűz

A munkánk területén ezen a héten több energiára lesz szükség. Időben és erőfeszítésben is jobban oda kell tennünk magunkat, amivel nagyon sok időt és energiát tudunk megspórolni a jövőben.


Mérleg

Olyan dolgokat és feladatokat fejezhetünk be ezen a héten, amelyeket már nagyon régóta halogattunk. Ezen a héten a befejezés és a lezárás folyamatai támogatottságot élveznek a csillagok jóvoltából.Skorpió

Némi elmélyülés és elvonulás kerül terítékre ezen a héten. Magunkkal kell foglalkoznunk és igazítani kell külső feladatköreinken, hogy minél közelebb tudjuk értékrendileg hozni bensőnkhöz a külső tevékenységeinket.


Nyilas

A velünk szoros kapcsolatban élőknek van a legnagyobb szükségük figyelmünkre. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ők ugyanúgy el tudják viselni a mi viszontagságainkat, mint mi magunk. De természetesen nem vehetjük biztosra mások hozzáállását, szeretgetni kell fegyvertársainkat.


Bak

Nehézségeket kell leküzdenünk, hogy minden olyan simán menjen, mint máskor. De ez egy igazán jó hét lesz arra, hogy értékelni tudjuk a már unalmasnak és szinte túl nyugodtnak  tűnő életünket.


Vízöntő

Meg kell szerveznünk a hetünket, és végig is kell vinni a feladatainkat pontos időbeosztás szerint. Hiszen ezen a héten könnyen elhavazódhatunk. Ahogy az angol mondás tartja, amikor esik, akkor szakad is. Ezen a héten szakadhat is.


Halak

Otthonunk, úgymond a ház körül zajlik majd ez a hét. Partnereink, gyermekeink és csak úgy fizikailag az otthonunk az, ami igényelni fogja a figyelmünket. Szeretgessük őket, és sertepertéljünk a ház körül. Lelkileg ez adja nekünk a legtöbbet.

www.bhaktikutir.hu