A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét legfontosabb mozzanata az lesz, amikor november 6-án a Mars kilép a Bak jegyéből, ahol az elmúlt 6 hónapban tartózkodott, és ami súlyosan közrejátszott az elmúlt időszak furcsa időjárás-jelenségeiben és a folyamatos háborús/hidegháborús helyzeteiben! Végre vége!

Kos

(március 21 – április 20)

Lehetőségünk adódik ezen a héten arra, hogy a partnerkapcsolati berendezkedéseinket tiszta, hideg fejjel tudjuk megvizsgálni. Nem fognak annyira bekavarni az érzelmek, és sokkal könnyebb lesz olyan döntéseket meghozni, amelyek alapja az intellektusunk.Bika

(április 21 – május 21)

Teljesen mindegy, hogy mit diktál a belsőnk, próbáljunk szolgálatot nyújtani a partnerünknek. Ha pihenni vagy lazítani szeretnénk, csak halasszuk el egy kicsit, most az hozza a legtöbbet a konyhára, ha segítünk, ha megcsináljuk helyette, ha ágyba visszük a reggelit.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben az időszakban könnyebb lesz új rendszereket bejáratni, és olyan dolgokat is megcsinálni, amihez több lelkierő kell. Szóval bátran vágjunk bele az új fogadalmainkba, edzésterveinkbe, most sikerülni fog.


Rák

(június 22 – július 22)

Ahhoz, hogy lelkileg nyugalomra találjunk, szükség lesz arra, hogy beszéljünk. És nem feltétlen csak arra, hogy valaki meghallgasson minket, hanem arra is, hogy mi magunk is „tanácsadjunk”, hogy érezzük azt, hogy képesek vagyunk problémák megoldására.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ebben a szakaszban az lenne a legideálisabb elfoglaltság, ha csak a közvetlen lakókörnyezetünkkel és környezetünkben foglalnánk el magunkat. Szépítgessünk, díszítgessünk, sertepertéljünk a ház körül.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Vigyáznunk kell arra, hogy mit mondunk. De arra is, hogy mindezt hogyan mondjuk. Hiába vezérel bennünket a legtisztább szándék, a hét csillagállásai könnyen keverhetnek minket félreértésekbe, szóval vigyázzunk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A családunk és a barátaink fogják kitölteni a hetünket. Valószínűleg nem jutott rájuk annyi idő mostanában, mint amennyire ezt igényelték volna, vagy igényeltük volna mi magunk. Szóval itt az ideje, hogy bepótoljunk némi bulizást.Skorpió

(október 24 – november 22)

A munkánkban a személyes energiánkra, kisugárzásunkra van szükség. Vessük bele magunkat, és csináljuk. Ez valószínűleg el fogja emészteni ezt a hetünket, de hatalmas előrelépéseket fogunk tudni manifesztálni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Befejezés és elengedés lesz a fő mottója ennek a hétnek. De ne arra gondoljunk, hogy egy szomorú időszak vár ránk. Ez az elengedésérzet abból fakad, hogy bizonyos dolgokat már elengedtünk, és túlléptünk rajtuk.


Bak

(december 22 – január 20)

Az ambícióink kerülnek előtérbe ezen a héten. Temérdek új tervünk és elképzelésünk lesz, és most meglesz hozzá a belső erőnk, a megfelelő segítség és a kiváló körülmények is, hogy mozgásba tudjuk hozni a dolgokat.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Lehetőség adódik egy kicsit átszervezni, átrendezni a munkánk és az általános teendőink rendszerét. Adjunk le a feleslegesből, delegáljuk át azokat a feladatokat, amelyekhez nincs szükség a személyes varázsunkra stb.


Halak 

(február 20 – március 20)

Muszáj lesz a lelkünkkel foglalkozni ezen a héten! De ne csak valami buta ezo-hókuszpókuszra gondoljunk, hanem effektíven valami komoly lelkigyakorlatra. Ez minden spirituális kultúrában megtalálható a Szent Ignác féle lelki gyakorlatoktól a Buddhista Vipászana rendszeréig.

www.bhaktikutir.hu