A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fókuszpont a november 26-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz, ami pont vasárnapra esik, a Nap napjára. Ez azért különleges, mert a védikus asztrológiában a Nap az egészségünk bolygója, tehát duplán az egészségünkről fog szólni ez a nap!

 

Kos

(március 21 – április 20)

A munkánk és a pénzkeresetünk területei kerülnek előtérbe erre a hétre. Főként abból a szempontból, hogy milyen jellegű, mennyiségű és minőségű áldozatra vagyunk képesek a közeljövőben, hogy jobban menjenek a dolgok.Bika

(április 21 – május 21)

Ez a hét a lelkünkben egy kis befelé fordulásra való igényt fog felserkenteni. Azt az igényt vagy inkább szükségletet, hogy eltávolodjunk a világi dolgoktól, és inkább felfedezzük mindennek a spirituális mivoltát, a mögöttes lényegét.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Le kell küzdenünk néhány nehezebb momentumot ebben a szakaszban, hogy boldoguljunk a munkánkban, a pénzkereseti forrásunkban, és mindeközben meg tudjuk őrizni a lelki egyensúlyunkat is. Hiszen ha az elvész, akkor meg minek?


Rák

(június 22 – július 22)

A munkánk és a munkánkkal kapcsolatos együttműködéseink kerülnek fókuszba ebben az időszakban. És az, hogy akármennyire nehéz másokhoz alkalmazkodni, együtt csinálni dolgokat sokkal kellemesebb, mint egyedül állni a sarat.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten erős késztetést fogunk érezni arra, hogy segítsünk másokon, és egy picit istápolgassuk a környezetünkben élő elesetteket. Ezen a héten ezzel tudjuk a legtöbbet tenni a saját belső békénkért.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Szellemi, intellektuális munkával fogjuk ezt a hetet eltölteni. Alkalmunk lesz az életünk legkülönfélébb területeit megvizsgálni, és amennyiben szükséges, olyan döntéseket meghozni, ami jobb irányba tudja kormányozni mindennapjainkat.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten alkalmunk lesz egy csomót tanulni. Mind a klasszikus „leülünk és tanulunk” módon, és úgy is, hogy tapasztalati tudást gyűjtünk gyakorlással és azzal, hogy fizikailag próbálunk dolgokat megvalósítani.Skorpió

(október 24 – november 22)

Tevékeny hétnek nézünk elébe, de bármibe is vágunk, előtte tervezzünk, informálódjunk, faggassunk ki másokat, tegyünk meg mindent, hogy mire ténylegesen nekiveselkedünk, már ne érhessenek meglepetések.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Beszélgetős hétre tervezzünk. Ezen a héten mindenki meg fog minket találni, aki el szeretne mondani valamit, és azok is, akik meg szeretnének hallgatni valaki más véleményét és rálátását, abban reménykedve, hogy ezáltal tudják finomhangolni a saját terveiket.


Bak

(december 22 – január 20)

A fizikai síkon kell hogy aktivizáljuk magunkat ezen a héten. Legyünk hasznosak a ház körül, tegyünk az egészségünkért azáltal, hogy testedzünk, takarítsuk ki az autónkat, egyszóval tegyünk olyan dolgokat, amelyek az életérzetünket fejleszti és/vagy szépíti.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Valószínűleg az lenne a leghasznosabb ezen a héten, ha a családunknak segítenénk, még akkor is, ha ezt ők nem hangoztatják orrba-szájba. Figyeljük a kis rezdüléseiket és akaratlan megnyilvánulásaikat, találni fogunk olyan területeket, ahol jót fog tenni egy kis segítség.


Halak 

(február 20 – március 20)

Lehetőségünk lesz arra, hogy „számot adjunk” a dolgainkról. Hogy megvizsgáljuk a prokat és kontrákat, és dönteni tudjunk, hogy mit érdemes megtartani, és melyek azok a területek, ahol selejtezésre kell adnunk a fejünket.

www.bhaktikutir.hu