A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum a november 15-re eső Gyógyító Buddha nap lesz, ezen a napon feltétlenül tegyünk valamit az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Másképp fogjuk látni a létezésünket. Előtérbe kerülhetnek majd mély filozofikus elgondolások és spirituális alternatívák is, amelyek mind arra fognak ösztönözni bennünket, hogy azzal foglalkozzunk, ami igazán fontos.Bika

(április 21 – május 21)

Kiváló hetünk lesz arra, hogy új rendszereket építsünk fel, és új módon érintkezzünk, kommunikáljunk a hozzánk közelállókkal. Ez főként abban fog segíteni, hogy a munkánkat és az elfoglaltságainkat jobban be tudjuk osztani.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten az lenne a legideálisabb, ha egyedül vágnánk bele a feladatainkba. Sőt, próbáljuk kifejezetten kerülni az együttműködéseket, mert valószínű, hogy az inkább csak feszültségforrás lenne, mint segítség.


Rák

(június 22 – július 22)

Ha higgadtan és az intellektusunkat alapul véve járunk el ezen a héten, akkor hihetetlen mennyiségű feszültséget spórolhatunk meg magunknak. A nehezebb területek az együttműködéseink és a szomszédaink lesznek.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Foglalkozzunk a belső világunkkal! És amint nyugodtak, elcsendesedettek és az egyensúly állapotában vagyunk, minden helyére kerül. A kapcsolatunk a körülöttünk élőkkel, a külvilággal, mindennel, ami minket körülvesz.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Tevékeny hétnek nézünk elébe, de most csak arra kell összpontosítsunk, hogy az elhalasztott és mindig későbbre tett feladatainknak álljunk neki. Most sem lesz népünnepély az egész, de könnyebb lesz felszívni magunkat.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Beszéljünk a környezetünkhöz! Mert most van az az időszak, hogy ők képesek a befogadásra, mi meg képesek leszünk arra, hogy a kívülállók nyugalmával olyan összefüggéseket is felfedjünk nekik, amit belülről nem szokott észrevenni az ember.Skorpió

(október 24 – november 22)

Magunkkal és a fizikai környezetünkkel kell foglalkoznunk ezen a héten. Tervezzünk, vagy akár már megvalósítsunk, most minden jól fog sikerülni, csak mindezt magunkon és/vagy a lakókörnyezetünkön csináljuk.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Egy kicsit több időre lesz szükségünk, hogy elmélkedjünk, rágódjunk, gondolkodjunk annak érdekében, hogy jó döntéseket tudjunk hozni a jövőnkre nézve. Picit vonuljunk vissza a külvilágtól, hogy ezt meg tudjunk teremteni magunknak.


Bak

(december 22 – január 20)

Próbáljunk a magunkhoz mérten legszélesebb környezetben tájékozódni. Kérdezzük meg a családunkat és a barátainkat is arról, hogy a mostani erőfeszítéseink és próbálkozásaink miként változtatnak meg minket. Figyeljünk a visszajelzéseikre.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A munkánk és a pénzkeresetünk fog előtérbe kerülni ezen a héten, és főként abból a szempontból, hogy mi mit tudunk újítani ezeken a területeken. És itt nem feltétlen új munkára kell gondolni, hanem arra, hogy milyen új elképzeléseket tudunk majd megvalósítani.


Halak 

(február 20 – március 20)

Tökéletes hetünk lesz arra, hogy végérvényesen be tudjunk fejezni dolgokat. És nem feltétlen, most az egy hét alatt kell a végére érnünk, de mindenképpen most indítsuk el a folyamatokat, mert most könnyebb lesz nekivágni, vagy úgymond újra nekivágni.

www.bhaktikutir.hu