A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a legfőbb spirituális nap a 19-ére eső Diwali lesz, az év legsötétebb újholdja, és az egész év legnagyobb ünnepe Indiában. Gyújtsunk sok-sok gyertyát, és engedjük el a múlt év nehézségeit.

Kos

(március 21 – április 20)

Érzelmileg dús hét várható a Kosok számára, család, gyerekek, partnerkapcsolatok stb. És mindeközben lehetőség adódik arra is, hogy az említett összes fontos kapcsolódásainkban újraépítsük a rendszereket és a működési módszereinket.Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten egy kicsit oda kellene figyelni az egészségre! Most a túlpörgés, a feszített munkatempó valószínű, hogy lekapcsolna bennünket. Próbáljunk egy kicsit pihenni, és ha nem tudunk leállni, akkor az otthonunkban pörögjünk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Eljött az idő, hogy behozzuk a kommunikációs restanciáinkat. Szánjunk egy kicsit több időt a beszédre. A környezetünknek szüksége van arra, hogy beszéljünk hozzájuk, hogy érezzék, még mindig szerves részei a mindennapjainknak.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten akkor ragadjuk meg a sors adta lehetőségeket, ha magunkon és a közvetlen fizikai környezetünkön ügyködünk. Ez hihetetlenül komoly hatással lesz a lelki egyensúlyunkra és békénkre.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Nagyon aktív hétnek nézünk elébe, de óvakodjunk attól, hogy túlzásba essünk. Hiszen nemcsak aktív, de hatékony hetünk is lehet. Most könnyebben fog sikerülni minden, csak ne pörögjünk túl.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A munkánkban és az ambícióinkban akkor fogunk tudni előrelépni, ha sokat beszélünk. Ezen a héten könnyebb lesz ráhangolódni a velünk kapcsolatban állókra, és szinte ihletetten tudni is fogjuk, hogy mit mondjunk, vagy azt, hogy hogyan mondjuk, ahhoz, hogy jó legyen.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten a személyes varázsunk fog fókuszba kerülni. Mintha minden attól válna valóra, hogy a mi kisugárzásunk fényében kerül megvilágításra. A mi rálátásunk, a mi hozzáállásunk az, ami most el- és beindítja a verklit.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ezen a héten könnyebb lesz elengedni azokat a dolgokat, amelyek akár a függőség szintjén tartanak minket rabul. Még akkor is, ha érzelmileg és lelkileg még meg sem értünk erre a lépésre. Csak most úgy állnak a csillagok, hogy könnyebb legyen.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Némi nehézséget le kell gyűrnünk ezen a héten, és főként a munkánk területén. De ezeknek a nehézségeknek a legyűrésével komoly előrelépéseket tehetünk, amit a sors leginkább úgy fog tudni honorálni, hogy az nekünk anyagiakban legyen kellemes.


Bak

(december 22 – január 20)

Új megoldásokat fogunk találni a munkánk könnyítésére. Egyrészt elképesztő kreatív ötletekkel  tudunk előállni, plusz olyan emberekkel találkozunk, akik tökéletes partnerek lesznek abban, hogy megtaláljuk az ideális megoldást.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten óvakodjunk a túlzásoktól, a jó és rossz túlkapásoktól egyaránt. Próbáljunk egy kicsit visszafogottabb és csendesebb hozzáállást tanúsítani, most ez lesz a legtöbb, amit tehetünk annak érdekében, hogy simább hetünk legyen.


Halak 

(február 20 – március 20)

Az intellektus területén lesznek aktívabb momentumok ezen a héten. Főként abból a szempontból, hogy észre tudjuk venni a buktatókat és a nehézségeket, és abból is, hogy mit kellene tennünk, hogy ezeket a kellemetlenségeket már előre ki tudjuk védeni.

www.bhaktikutir.hu