A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma az október 16-ra eső telihold. Indiában ezen a napon ünneplik Laksmi, a szerencse Istennőjének leérkezését ebbe a világba. Ezen a napon adakozzunk a rászorulóknak, és segítsünk a nálunk nehezebb sorsúakon.

Koskos

A hét elején be kell vállalni némi nehézséget vagy többlet erőfeszítést, ami szinte azonnal vissza is fog töltődni a saját rendszerünkbe, mert minket fog jobb pozícióba hozni, a szavainkat fogja hitelesebbé tenni, és megágyaz a tetteinknek is.


bika
Bika

Ezen héten a családtagjainknak és a barátainknak is nagy szükségük lesz ránk. Próbáljuk úgy alakítani a hetünket, hogy legyen extra időnk szeretteink pátyolgatására. Az e heti mottó: Amit frissiben kibogozhatsz percek alatt, napokkal később már hetekig fog tartani.


horoszk-copy-copy


Ikrekikrek

Ne felejtsük el, hogy a munkánk és a munkaterületből adódó lehetőség is azért van, hogy  összerakjuk azokat az anyagi javakat, amelyek az életünk éléséhez szükségesek. Lassítsunk egy picit, és élvezzük az élet parányi, de szépséges momentumait.


rakRák

Alakítsunk ki egy új rendszert az e heti szakaszra, csak úgy próbaként. Első lépésként érezzük át a helyzetet, és döntsünk, hogy egyáltalán tegyünk-e erőfeszítéseket. Csak abba fektessünk időt és energiát, ami arra érdemesnek tűnik. Majd élvezzük ki a feladat végrehajtását, és pihenjünk is rá egy kicsit. Ha beválik a rendszer, ismételjük halálunkig.


 

Oroszlánoroszlan

Amennyiben most nem lassítunk egy picit, lehet, hogy a sors beilleszti azt a lehetőséget életünk menetébe, amit már muszáj lesz majd kipihenni. Viszont az önként választott lelassulás, hihetetlen lelki felismerésekkel járhat ezen a héten.


szuz
Szűz

Keressük a lelki mögöttes töltetet az emberi kapcsolatainkban. Ezen a héten tisztábban és könnyebben láthatjuk át még a bonyolultabb kapcsolataink mozgató szálait és erőkarjait is. Ez minden kapcsolatunkra hasznos lehet, a privát életünktől a professzionálisig.


Mérlegmerleg

Foglalkozzunk picit magunkkal és az egészségünkkel. Segítséget is kérhetünk, a szeretteink köréből is és profiktól is. Sőt, valószínű, hogy könnyebb lesz az esetleges új szokásokat és életviteli rendszereket bevezetni, ha kapunk némi támogatást.


skorpio
Skorpió

Ez a hét egészen pazar lehet új rendszerek bevezetésére. De a rendszert is rendszerben vezessük be. Ne essünk túlzásokba, szép lassú léptekkel haladva váltsuk meg a világot. Amikor már működik egy rész, csak akkor kezdjünk bele a következő szintbe.


Nyilasnyilas

Most kell egy kis kényeztetés, hogy neki tudjunk ugrani a feladatainknak. Szóval picit előre jutalmazzuk meg magunkat, és újult erővel fogjuk tudni belevetni magunkat a megoldandó feladatok tengerébe.


bakBak

Rá kell menni a hétre, és keményen. Most szinte minden azon fog múlni, hogy mennyi energiát, erőfeszítést és átgondolást viszünk bele a tetteinkbe. Ne várjunk másokra, ne halogassuk az elkerülhetetlent!


Vízöntővizonto

Gyermekeinkre, diákjainkra, tanítványaink és/vagy a felelősségünkre bízott alárendeltjeinkre kell összpontosítanunk. Pici iránymutatással nagyon sokat lendíthetünk rajtuk. Szükségük van a  dicséreteinkre, szavainkra és energiáinkra.


halakHalak

Ha jó passzban vagyunk, mozgósítani tudjuk azokat az erőket, amelyekkel támogathatjuk szeretteinket, el tudjuk végezni a helyzetünkből adódó feladatainkat, és mindehhez elegánsak is tudunk maradni anélkül, hogy környezetünk megszenvedné, hogy nekik is tenni kell valamit. Tehát, vissza az elejére, tegyünk magunkért, gyűjtsünk erőt, majd öntsük rá a környezetünkre.

www.bhaktikutir.hu