A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum az lesz, hogy a Szaturnusz átlép a Nyilas jegyébe és ez jót fog tenni a lemondottság és aszketikus alapjain nyugvó lelki gyakorlatoknak.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Az együttműködési tapasztaláson lesz a hangsúly ezen a héten. És azon, hogy a másokkal való együttműködés mi mindenben segíthet. Például más szemmel látni és értelmezni dolgokat, hiszen mindenki teljesen egyedi, és így más is.Bika

(április 21 – május 21)

A hét fő tanulsága az lesz, hogy másokért tenni és áldozatot hozni lényegesen „élvezetesebb”, mint magunkért hajtani. Hiszen miközben valaminek a megvalósításán dolgozunk, szinte már le is lőjük a poént, míg mást teljesen váratlanul is meg tudunk lepni egy gesztussal.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Szellemileg aktív hetünk lesz, főként úgy, hogy ebben a szakaszban az agyunk képes lesz többféle intellektust akár egyszerre is mozgásba hozni. A racionális, analitikus gondolkodásunkat a józan paraszti eszünkkel és az érzelmi intelligenciákat is.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten valószínűleg lényegesen terhelőbb lesz másokhoz alkalmazkodni, mint úgy általában. Próbáljunk picit elvonulni és nem olyan helyzetbe hozni magunkat, ahol tömegekkel kell érintkeznünk.

 992x500

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Aktív hetünk lesz, de érdemes lesz azzal is kísérletezni, hogy mennyi energiát és erőfeszítést tudunk megspórolni azzal, ha a nekiindulás előtt kommunikálunk és/vagy körbekérdezzük környezetünket.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A családi kötelékeink fogják leginkább igényelni a figyelmünket ezen a héten. Főként a választott családunk, tehát a partnereink és a gyermekeink. Ez oda-vissza töltődést hoz majd nekünk ebben a hét napban.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Magunkkal kellene egy kicsit többet foglalkoznunk, de mélyen. Ez a hét most nem lesz alkalmas fizikai mutatványok elmélyítésére, annál inkább olyan belső munkára, ami az értékrendünket változtatja meg.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ügyeljünk arra, hogy ezen a héten mások vagy a felszínen észlelhető körülmények nehogy eltántorítsanak minket azoktól a lépésektől, amelyek első blikkre csak macerásnak és/vagy még túl korainak tűnnek.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ez a hét olyan lehetőségeket kínál fel, főként barátaink és rokonaink köreiből, amelyeket önerőből talán sohasem lennénk képesek megugrani. Legyünk bátrak és vessük bele magunkat a fejlődésbe és az előrelépésekbe.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezt a hetet be kell áldoznunk a munka oltárán. Akár úgy, hogy egy kicsit a személyes kárunkra mehet majd. X időként muszáj beáldoznunk ezt-azt az előremenetel érdekében.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Időnként a kiábrándultság és a csalódottság szerves része lehet minden spiritualista életének, aki nehezebben birkózik meg a materiális világ sekélyességével. Azzal tudunk túllépni, ha elmélyítjük azt magunkban, hogy itt mi csak vendégszereplünk. Mi a lelki síkhoz tartozunk.


Halak 

(február 20 – március 20)

A munkánk területén kell megküzdenünk azzal a felismeréssel, hogy sokak munkája szinte semmi módon nem kapcsolódik a valósághoz. Próbáljunk a munkatársainkra koncentrálni, ők legalább valós személyek, valós élettapasztalattal és tudással.

www.bhaktikutir.hu