A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális esemény az október 29-re eső Istennő imádat lesz. A jóság és fenntartás Istennőjét ünneplik ezen a napon Indiában, Dzsagadhatrit.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Eljött az ideje, hogy megpróbáljunk kifejleszteni egy egészségesebb önképet. Sőt, el is kezdhetjük gyakorolni ezen a héten. Elsőként a munkahelyi közegben próbálkozzunk azzal, hogy picit úgy alakítjuk a helyzetet, hogy nekünk is jó legyen.Bika

(április 21 – május 21)

Olyan lelki többlet állapotba kerülhetünk e hét alatt, ami abban fog segíteni bennünket, hogy lemondjunk dolgokról, hogy befejezzünk feladatokat, hogy végre megszabaduljunk hátráltató tényezőktől.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Lehetőségünk nyílik arra, hogy a munkánk területét, a pénzkeresetünk módját és a materiális ambícióinkat is spirituálisabb szemszögből megvizsgáljuk, és persze arra, hogy ennek fényében új döntéseket is hozzunk.


Rák

(június 22 – július 22)

Új lehetőségek, új együttműködések adódhatnak ezen a héten. Csak magunkban kell döntést hoznunk, hogy beengedjük a változás szelét, szakítunk az eddig megszokottaktól, és belevágunk valami újba.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ebben a szakaszban erős késztetést fogunk érezni, hogy segítsünk másoknak, és ez jót is tesz nekünk lelkileg. De arra oda kell majd figyelnünk, hogy ne essünk át a ló túloldalára, és a mentőakciónk ne menjen a saját kárunkra.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az érzelmi és pszichés történések lesznek dominánsak a hét alatt. Mélyebben is meg fogjuk tudni vizsgálni az életünk érzelmi szálait, és képesek leszünk analitikusabban is felmérni a jelenlegi életünket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten úgy leszünk képesek egy kicsit kikapcsolni és/vagy lelazulni, ha tevékenyen nekifutunk olyan alap teendőknek, amelyek nem igényelnek túl sok agymunkát, de alaposan elfárasztja az embert.Skorpió

(október 24 – november 22)

Tevékeny hétnek nézünk elébe, és lelkileg akkor hozhatjuk ki a lehető legtöbbet ebből az időszakból, ha az otthonunkkal és a gyermekeinkkel kapcsolatosan tevékenykedünk. Nekik és nekünk is ez fogja a legjobbat tenni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Magunkkal, a családunkkal és az otthonunkkal kell foglalkoznunk. Akár azzal az intenzitással, hogy közösen elmegyünk egy nyugodt, eldugott helyre, és csak és kizárólag egymással foglalkozunk, mindent és mindenki mást hátrahagyva.


Bak

(december 22 – január 20)

Most az hoz nyugalmat, ha kommunikálunk. Beszéljünk, tanácskozzunk, cseréljünk eszmét, ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy a bennünk lévő történéseket és állapotokat kifelé mozgassuk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ahhoz, hogy fel tudjuk magunkat szívni a közeljövőben is a teendőinkre, picit el kell vonulnunk és pihennünk kell. A legkülönfélébb dolgok fognak előkerülni, amiket majd meg kell oldanunk, rá kell egy kicsit pihenni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten mozgásba kell hoznunk a pénzeinket. Többet kell hogy elköltsünk, de ez teret adhat a visszaáramlásnak is. Mostanra időzítsük azokat a pénzügyi tranzakcióinkat amelyeket előbb vagy utóbb úgyis meg kell majd ejtenünk.

www.bhaktikutir.hu