A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Hogy mi lenne ebben a szakaszban a legfontosabb mozzanat? Természetesen a halloween, az ősi kelta ünnep, amikor az élők és a holtak közötti világok összemosódnak!

Kos

(március 21 – április 20)

Kommunikálnunk kell! Főként azért, hogy a belsőnkben kavarodó dolgokat le tudjuk nyugtatni. Meséljünk, beszéljünk, nyíljunk meg másoknak, és minden rendben lesz. Attól se riadjunk vissza, ha a tanácsunkat kérik, számunkra is témába vágó lesz a kérdés.Bika

(április 21 – május 21)

A közvetlen környezetünkkel kell foglalkoznunk. Ha az indíttatás az, hogy fizikai síkon aktivizáljuk magunkat, akkor szépítsük, díszítsük a lakóterünket, ha belsőleg vagyunk aktívabbak, akkor foglalkozzunk művészetekkel.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ennek a hétnek az lesz a nyitja, hogy miután átbeszélgettünk mindent, tegyük magunkat aktívvá is! Ne álljunk le a beszélgetős rész után, pörögjünk rá a feladatokra, és tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik.


Rák

(június 22 – július 22)

Nehéz döntések várnak ránk ebben az időszakban, főként a munka és a család életterületeinek összeegyeztetésében. Akkor lesz könnyebb a döntés, ha nemcsak a közeljövőt vesszük figyelembe, hanem a hosszú távú implikációkat is.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Fel kell adnunk néhány dolgot ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Hiszen a leragadások, a múltbéli nehézségek meghatározhatják a jelenünket is, ami sokkal nehezebbé teheti a mindennapjainkat.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Eljött az idő, hogy olyan dolgokat is be tudjunk fejezni, amelyek már nagyon régóta húzódnak. Most meglesz az a belső erő és kitartás, ami ahhoz kell, hogy be tudjunk fejezni olyan dolgokat is, amelyek már egyáltalán nem is foglalkoztatnak bennünket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk és a megélhetésünk területei kerülnek fókuszba ezen a héten. Ha bele tudunk csempészni némi kreativitást az említett területekbe, akkor nemcsak könnyebb lesz a munkamorálunk, de előrelépésekre is számíthatunk.Skorpió

(október 24 – november 22)

Az együttműködéseink kerülnek terítékre. Az összes féle. A munkaviszonytól egészen a partnerkapcsolati területekig. Azon belül is, hogy lelkileg hogyan hatnak ránk ezek a kapcsolatok.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Akkor tudunk majd felülemelkedni a kisebb-nagyobb kellemetlenségeken ezen a héten, ha megpróbáljuk egy kicsit spirituálisabban látni a környező világot. Vonatkoztassunk el, és próbáljunk egy nagyobb képet látni.


Bak

(december 22 – január 20)

Nagyon jó hetünk lesz arra, hogy intellektuálisan lássuk a velünk történő eseményeket. De nem csak erről lesz szó! A gondolkodáson és elemzésen túl használnunk kell azt a belső józan észt is, ami szintén nagyon fontos része az intellektusunknak.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A lelkünkkel kellene foglalkoznunk ebben az időszakban. Csináljunk olyan dolgokat, amelyek jólesnek, de nemcsak materiális szempontból. Végezzünk olyan tevékenységeket, amelyek belsőleg is emelnek bennünket.


Halak 

(február 20 – március 20)

Tevékeny hétnek nézünk elébe, és most tényleg csak az lesz a feladatunk, hogy álljunk bele, és csináljuk. Nem kell agyalni, tervezni, B terveket farigcsálni, csak ugorjunk a közepébe, és nyomjuk. Most ez tesz a legtöbbet a lelkünkért.

www.bhaktikutir.hu