A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő spirituális eseménye október 30-ra, vasárnapra várható. Indiában több mint 1 milliárdan fogják megünnepelni a Diwalit, azaz a Fény Ünnepét. Az este folyamán mindenki fényeket és mécseseket gyújt az otthonában, és így várják újra a fényt, az év legsötétebb Újholdja után.

Koskos

Összpontosítsunk a régóta halogatott feladatokra, és működjünk együtt azokkal, akik képesek a feladatainkat előremozdítani. Nemcsak a beteljesedés lesz a jutalmunk, de az a fajta lelki nyugalom is, amire nem is gondoltunk volna.


bika
Bika

Tervezzük meg, álljunk bele, keressünk segítőket és küzdjük le az akadályokat. Ezzel a formulával ezen a héten legyőzhetetlenekké válhatunk. A folyamatban a segítők felkutatása lesz a legnehezebb mozzanat.


cover_foto_okok


Ikrekikrek

Amit ezen a héten kezdünk elsajátítani, biztosan fel tudjuk majd használni az életünkben. Bátran vágjunk bele új dolgokba, hiszen nemcsak hasznos területeket fogunk feltárni, de a későbbiekben akár taníthatjuk is majd a most megtanultakat.


rakRák

Nem baj, ha még úgy érezzük, hogy nem végeztük el a házi feladatainkat, vagy nem készültünk fel kellően. Az a fontos, hogy vágjunk bele, kezdjünk neki. Persze meg kell majd fizetni némi tanulópénzt, de hosszú távon így is jól járunk majd.


 

Oroszlánoroszlan

Beszéljünk, tanítsunk, adjunk tanácsot, osszuk az igét. De ne csak egy-egy embernek, hanem akár csoportoknak. Vagy éppen tömegeknek. Ezen a héten sokakat inspirálhatunk és támogathatunk tapasztalatainkkal.


szuz
Szűz

Begubódzós hétnek nézünk elébe. Nehéz lesz magunkat aktivizálni. Pihenjünk, lazítsunk, fókuszáljunk a bennünket töltő dolgokra, legyünk sokat otthon, és összpontosítsunk a családunkra is.


Mérlegmerleg

Ezen a héten a fejlődés, az előrehaladás némi áldozatot fog követelni. Némi lemondást és önmegtartóztatást. Végül is ez a világ rendje. Ha teli vagyunk, már nem tudunk megnyílni az újnak. Először teremtsünk némi teret, majd jöhetnek az új feladatok.


skorpio
Skorpió

Töltődjünk barátaink és családunk körében. Azokkal az emberekkel vegyük körbe magunkat, akiket a saját, szabad akaratunkból választunk magunk mellé, most ők adhatnak nekünk a legtöbbet.


Nyilasnyilas

A munkánk és az életfeladatunk kerül terítékre. Amennyiben a munkánk az életfeladatunk kárára megy, veszteségek érhetnek bennünket. De ez csupán a tanítás része. Hiszen a munkánk sohasem kerekedhet az életünk fölé.


bakBak

Utazzunk, menjünk, szakadjunk ki. Ezen a héten az lenne a fontos, hogy törjük meg a mindennapokat. Most attól tud majd a legjobban megpihenni az agyunk, ha olyan helyen vagy körülmények között találjuk magunkat, ahol semmiről semmit nem kell tudnunk.


Vízöntővizonto

Lehetőség adódik, hogy a lelkünket és spirituális énünket feltárjuk a környezetünknek, és integráljuk a mindennapi teendőink világába is. Egyszóval a belső értékrendünket megélhetővé tehetjük a hétköznapi világban.


halakHalak

A hét leckéje, hogy sohasem lehetünk teljesen egyedül ebben a világban. Sőt, még magányosan hárfázó, dundi angyalkák sincsenek, akik a mennyországban Istennel csak kettesben lézengenek. Mindig vannak körülöttünk, sőt mindig és mindenkoron kell kompromisszumot kötni, másokhoz igazodni.

www.bhaktikutir.hu