A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a szeptember 6-ára eső telihold a fő esemény. Ez a nap tökéletes nagy fogadalmak megtételére. Áldás lesz tetteinken.

Kos

(március 21 – április 20)

Befejezős hetünk lesz. Ez akár olyan emberi kapcsolatainkra is vonatkozhat, akiket már rég el kellett volna engednünk, de valami miatt nem tudtuk. Nem élhetjük mások életét, mert az nem vezet sehová!Bika

(április 21 – május 21)

Az kerülhet fókuszba ezen a héten, hogy a munkánk „nem csak” passzívan tudja támogatni a spirituális törekvéseinket. Például a munkánkért kapott pénzből tanulunk. A munkánk során is találkozhatunk olyanokkal, akik kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be az életünkben.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ideális esetben a munkánk és az emberi kapcsolataink nem mennek egymással szembe. Ezen a héten arra lesz lehetőségünk, hogy ezt az összefonódást nemesítsük, ha az életünkben jelenleg ez nem ideálisan zajlik.Rák

(június 22 – július 22)

A partnereink irányába kell kötelező erőfeszítést tenni. Hiszen ebben a világban mi csak a saját entitásunkat és megnyilvánulásainkat tudjuk irányítani. Azt, hogy mások miként viselkednek velünk, csak azzal tudjuk befolyásolni, ahogyan mi viselkedünk velük.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten könnyű lesz hozzászoktatni magunkat ahhoz, hogy nem mindig tudjuk mások életét megoldani. Le lehet vinni egy lovat a vízhez, de hogy igyon is, az már rajta múlik. Adhatjuk a világ legjobb tanácsait, de hogy mások mit kezdenek azzal, az már nem rajtunk áll.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Nekünk magunknak kell lenni a stabil pontnak. És akkor ezt leveszik a gyermekeink, a partnereink, az ellenségeink és az átlagos környezetünk is. És onnantól kezdve mindenki ennek fényében fog velünk bánni. Ki így, ki úgy!


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Erre a hétre az lenne a harmonikus hozzáállás, ha csak mennénk és mennénk, és csinálnánk a dolgunkat. Ez a szakasz most nem lesz alkalmas agyalásra, számolgatásra, most bele kell vetnünk magunkat a sűrűjébe.Skorpió

(október 24 – november 22)

Aktív hetünk lesz, az biztos, de most arra is kell időt szánnunk, hogy másokat lelkesítsünk, másokat segítsünk abban, hogy ők is tegyék a szükséges feladataikat. Csak arra vigyázzunk, hogy ez ne menjen a mi teendőink kárára.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Magunkkal és a minket körülvevő fizikai valósággal kell foglalkoznunk. Tegyünk az egészségünkért, legyünk aktívak a ház körül. Foglalkozzunk többet a közvetlen családtagjainkkal. Takarítsuk ki az autónkat!


Bak

(december 22 – január 20)

Magunkkal és a családunkkal kell foglalkoznunk, és ezen a héten azt támogatja sors, hogy egy picit kényeztessük is magunkat. Költsünk pénzt, bulizzunk, adjuk át magunkat a mulandó és talán kicsit feleslegesnek tűnő örömöknek.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Nagyon aktív hétnek nézünk elébe, amikor úgy tűnhet, hogy semmire sincs időnk. A munkánk egy kicsit a család rovására mehet, a családi elfoglaltságok pedig a munka rovására. Ki kell bekkelnünk ezt a hetet.


Halak 

(február 20 – március 20)

A munkánk területén jöhetnek be komoly előrelépések. Most áll össze minden úgy, hogy a régóta belepumpált energiáink, időnk és önfeláldozásunk meghozhatja a gyümölcsét. Most beérhet az, amiért már régóta tettünk.

www.bhaktikutir.hu