A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a szeptember 20-án kezdődő Navaratri nap a hét fő spirituális momentuma. Indiában ezen a napon indul az Istennő-imádat 9 napja. Az első 3 napban a Tudás Istennőjét, a második 3 napon a Gazdagság és az utolsó 3 nap pedig a Teremtés Istennőjét imádják ezen ünnep alkalmából.

Kos

(március 21 – április 20)

A szellemünk és az intellektusunk területén leszünk aktívak ezen a héten. Tanulmányok szempontjából és személyes találkozókból való tanuláshoz is kiváló hétnek nézünk elébe. Tanuljunk, menjünk el a terapeutánkhoz, stb.Bika

(április 21 – május 21)

Esetünkben ezen a héten azt támogatja a sors, hogy be tudjunk olyan dolgokat fejezni, amelyek már régóta a fejünk felett lógnak. Hihetetlen szellemi nyomás fog majd lekerülni rólunk, azok után, hogy megszabadulunk a félretett feladatainktól.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Beszélgetős hétnek nézünk elébe. Ez lehet egy az egyben találkozó, kis csoportos foglalkozás, vagy akár az, hogy egy nagyobb plénum előtt lépünk fel. De az a lényeg, hogy beszéljünk, és hogy átadjuk a tapasztalatainkat másoknak.Rák

(június 22 – július 22)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kellene foglalkoznunk ezen a héten. Eddzünk, mozogjunk, kiránduljunk a családunkkal, vigyük el őket egy jót ebédelni. Most ezek azok a tettek amelyektől töltődhetünk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Nekünk is a saját kis köreinkkel kellene foglalkoznunk majd ezen a héten. De azzal megspékelve, hogy meg kellene próbálnunk teljesen kizárni a külvilágot. Utazzunk el valahová, vagy töltsük a hétvégét begubózva a szeretteinkkel.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ez a hét kiváló lesz, hogy összevonjuk és integráljuk a családi, a baráti és a munkaügyi szálainkat. Most mind a 3 említett terület jobban meg tud nyílni a másik 2 irányában, és elnézőbb is lehet a többi területtel.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A munkánk és a pénzkeresetünk kerül terítékre ezen a héten. Főként abból a szempontból, hogy ez mennyire kapcsolódik a mi értékrendünkhöz és személyiségünkhöz. Ezen a héten megteremthetjük a változtatás alapjait.Skorpió

(október 24 – november 22)

Szinte már spirituális hetet várhatunk. Elmélkedős, bölcselkedős hétnek nézünk elébe, amikor szinte automatikusan úgy alakulnak a helyzetek, hogy legyen időnk elmélyülni a velünk megtörténő dolgokban. Jó meditációt.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Most néhány kellemetlen feladatot is meg kell oldanunk a munkánk terén, hogy tovább tudjunk lépni a fejlődés útján. Eljutottunk ahhoz a ponthoz, amikor már nem tudjuk kikerülni a nehézséget. Ezen a héten meg kell ütköznünk.


Bak

(december 22 – január 20)

Az együttműködő képességünk fog terítékre kerülni ezen a héten. És nem feltétlen az a jól működő kapcsolat, amikor valaki mindig mindent megcsinál helyettünk. Az is terítékre kerül, hogy mi mit tanulunk feladataink ellátásából.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Sok munka és feladatvégzés kerül előtérbe ezen a héten. De most attól lesz tökéletes a hetünk, ha jól lefárasztjuk magunkat. Most ez fogja megkímélni a tudatunkat a sok agyalástól és aggódástól.


Halak 

(február 20 – március 20)

Rendszerekbe és jól megtervezett dolgokba lesz érdemes belekezdeni ezen a héten. Most úgy állnak a csillagok, hogy ezt támogatja a sors. Mindent, amit teszünk, gondoljunk át pontosan, kérdezzük ki a hozzáértők véleményét, és csak ezek után fogjunk hozzá.

www.bhaktikutir.hu