A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét főmomentuma az, hogy pont szeptember 30-ig fogy a Hold, és így csökkennek a Holddal kapcsolatos területek energiái is. Szóval könnyebb lesz megszabadulni limlomoktól és kacatoktól,

 

 

Koskos

Szép sorjában előkerülnek a környezetünkben élők valamilyen megoldandó feladattal. Testvéreink, alkalmazottaink, anyáink és női pártfogóink, gyermekeink, szomszédjaink, irigyeink és/vagy ellenségeink is. De most pontot is tehetünk a már régóta húzódó feladatokra.


bika
Bika

Egy személyes beszélgetés és/vagy megjegyzés elindít egy lavinát. Amit a hét elején néhány emberrel megosztunk, a hétvégére már sok-sok embert megmozgat. Sáfárkodjunk jól ezzel a lehetőséggel, népszerűvé is válhatunk, de bukhatunk is. Jó információkat juttassunk ki a palackból.


horoszk


Ikrekikrek

A megvalósítás hetére készülhetünk, amit a hét elején még „csak” átgondolgatunk, a hétvégére akár dübörgő cselekménysorrá is avanzsálódhat. Ha megvan az elképzelés, a többi már könnyű lesz, értékes segítők is felbukkanhatnak a kivitelezés idejére.


rakRák

Saját pozíciónk kérdőjeleződik meg, saját magunk előtt. Összpontosítsunk azokra a jó és hasznos szériáinkra, amelyek a közelmúltban váltak valóra, ettől feltöltődve vágjunk újra bele mindenbe, de ebben a körben próbáljunk minél többet beszélni és kommunikálni a környezetünkkel.


 

Oroszlánoroszlan

Pénz-hét. Amennyiben ezen a héten bevállalunk olyan feladatokat is amelyek picit macerásabbak és/vagy többlet-erőfeszítéssel is járnak, jutalmunk hamarosan realizálódni is fog. Tegyük félre egy picit oroszláni mivoltunkat, és meglátjuk, hogy jó lesz.


szuz
Szűz

Pici kis megvilágosodás korszak várható ezen a héten. Valahogy összeáll a kép. Életfeladataink, barátaink, környezetünk és az elénk táruló feladatok újra definiálják létünket, személyiségünket. Nagy felismerések várhatók, és újra rendezett értékrenddel folytathatjuk életünket.


Mérlegmerleg

Azt érezhetjük, hogy ki kell szabadulnunk, el kell mennünk valahová messzire, hogy ki tudjuk szellőztetni a fejünket, a berögzültségeinket. Ragadjuk meg az alkalmat, és tűnjünk is el, menjünk el Prágába a hétvégére, vagy bújjunk el vidéki rokonainknál egy kis időre.


skorpio
Skorpió

Egy kis befelé fordulással indulhat a hetünk, de meg fogjuk találni azt, hogy miként kell felszínre hoznunk a belső spirituális énünket, és ezt hogyan tálaljuk a környezetünknek. Nemcsak előrelépés várható, de régi konfliktusok is kioldódhatnak ennek révén.


Nyilasnyilas

A partnereink szükségeit, igényeit és vágyait kell egyensúlyba hoznunk a munkánkkal. És itt nem lesz elég a lapítás és a kivárásra játszás. Aktívan tennünk kell a harmonikus együttműködésért, és meglesz a jutalma fáradozásainknak.


bakBak

Kicsit nehezebb lesz a környezetünkkel bírni, mint általában. Olyan irányból és szögből is támadhatnak bennünket, amire igazán nem számítottunk. De fel a fejjel, hiszen ahogyan a Védák mondják „nincs vereség, vagy nyerünk, vagy tanulunk”.


Vízöntővizonto

Vigyázzunk a szavainkkal. Mindegy, hogy mennyire a jó szándék vezérel bennünket, és még az is közömbös információ lehet, hogy a múltban mennyire stimmeltek meglátásaink és észrevételeink. Ezen a héten sokak direkt félre szeretnének érteni minket.


halakHalak

Otthonaink, gyermekeink és partnereink kerülnek előtérbe. Mindenféle nehézség- vagy félreértésmentesen kerülnek előtérbe a legkülönfélébb témakörök. Szánjunk rájuk időt és energiát, komoly szintugrás várható a családi életünkben.

www.bhaktikutir.hu