A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét főeseménye az október 3-ra eső asztrológiai állás. Ezen a napon egybe esik a csütörtöki nap és a Pushja csillagkép. Az ezen a napon megkezdett megtakarítások kiválóan gyarapodnak. Indiában ezeken a napokon nemcsak pénzt, de aranyat is félre szoktak tenni a jövőre.

Kos

(március 21 – április 20)

Ez a hét kiváló esélyt teremt arra, hogy új életviteli rendszereket tudjunk kialakítani. Hogy kitartóan és élvezettel tudjunk új dolgokat tenni anélkül, hogy monotonná válna bennünk az egész folyamat.

 Bika

(április 21 – május 21)

Le kellene csendesülnünk, és belefogni olyan dolgokba, amelyek nem igényelnek komolyabb interaktivitást, erőfeszítést vagy kimozdulást otthonról. Elmélkedésre, meditációra viszont igen produktív időszak lehet!


Ikrek

(május 22 – június 21)

Amennyiben ezen a héten egy kis többlet erőfeszítést viszünk a munkánkba és/vagy a pénzkereseti tevékenységünkbe, úgy komoly előrelépéseket várhatunk a közeljövőben. Gyors megtérülésben lesz részünk.


Rák

(június 22 – július 22)

A személyes kisugárzásunk, vagy úgymond a személyes varázsunk lesz az, ami leginkább befolyásolja a történéseket a környezetünkben. És mindegy, hogy mely területen dobjuk be magunkat, ha felvillantjuk a varázsunkat, a helyzet meg fog oldódni.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Elengedés, befejezés, felülemelkedés ‒ ezek lesznek a kulcsszavak ezen a héten. És amennyiben sikerül a felülemelkedés, az elengedés már automatikus. Hiszen, amint már nincs kötödés, az elengedés természetes velejárója az egyensúlyi állapotnak.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ez a hét arra lesz a legalkalmasabb, hogy beavassuk a külső környezetünket abba, mi épp hol tartunk az életünkben. Beszélgessünk barátainkkal, munkatársainkkal arról, hogy mostanában mi foglalkoztat minket, hol tartunk, miként változtunk! Hálásak lesznek érte.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Életünk professzionális része kerül fókuszba ezen a héten. Kiváló időszak lesz ez a munkánkkal kapcsolatos rendszerek felépítésére, üzleti kapcsolatok építésre, és a már jól működő együttműködéseink karbantartására.Skorpió

(október 24 – november 22)

Ebben az időszakban olyan feladatokba álljunk bele, amelyeket már egy ideje halogattunk vagy mellőztünk ‒ annyira nem kívánta a szervezetünk, hogy évek óta nem tettünk értük semmit. Most viszont lehet, hogy csak az utolsó apró erőfeszítés hiányzik, most meg fogjuk tudni oldani.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten komoly lehetőségünk nyílik arra, hogy elmélyítsük a tudásunkat. Arra, hogy a könyvből tanultak mély tapasztalati tudássá érlelődjenek bennünk, olyan tudássá, amelyek az értékrendünkön és az életvitelünkön is változtatnak.


Bak

(december 22 – január 20)

Ebben a szakaszban összhangba kerül majd az értelmi és az érzelmi világunk. Mintha mindkét énünk folyamatosan be lenne kapcsolva. Használjuk ki a lehetőséget, hogy egy időben tudunk mindent külsősként megvizsgálni és ugyanakkor a megfelelő érzéseknek is hangot adni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten bármibe is kezdünk, az úgy mozdul majd előre, ha képesek leszünk új dolgokat beiktatni a megszokott repertoárunkba. Tanuljunk meg új módszereket, álljunk neki másképp, mint szoktunk, vagy keressünk új együttműködő partnereket.


Halak 

(február 20 – március 20)

Sokat kell kommunikálnunk majd ezen a héten. Ez egy részről nekünk is jót tesz majd, mivel így képesek leszünk leereszteni némi fölös érzelmi energiát, de a környezetünknek is jót tesz majd, mert ezáltal megtudják, hogy mi éppen hol tartunk.

www.bhaktikutir.hu