A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét legfontosabb spirituális mozzanata az október 12-ére eső Gyógyító Buddha nap. Ezen a napon tegyünk az egészségünkért!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten azzal tudjuk majd csillapítani a bennünk felrejlő elégedetlenséget, ha leülünk és számba vesszük mindazt a sok jót, ami az életünk része. Főként a fizikai dolgokra összpontosítsunk: lakhatásra, kényelmi dolgokra, egészségre stb.Bika

(április 21 – május 21)

Aktív hetünk lesz, és sokrétű, de ahhoz, hogy jó irányba tudjunk haladni, és ne tévelyedjünk el, kicsit el kell vonulnunk, hogy felkészüljünk a harcra, és az se ártana, ha kikérnénk a hozzánk közel állók véleményét is a várható irányokról.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ahhoz, hogy töltődni tudjunk, és biztonságban is érezhessük magunkat, szükségünk lesz a szeretteink által nyújtott burokra. Mindenféleképpen keressük a rokonaink és barátaink társaságát és közelségét.


Rák

(június 22 – július 22)

Indiában létezik egy mondás, ami úgy szól, hogy nem az a fontos, hogy mennyit adunk valamiért, hanem az, hogy mennyiből adjuk azt a valamennyit. Ezen a héten ez lesz a tanulság, hogy amit tisztelünk és értékelünk, azért mire vagyunk képesek.


test-es-lelek-1200px

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Befejezős hétnek nézünk elébe, és elengedős hétnek. Most jött el az ideje, hogy olyan ragaszkodásoktól is megváljunk, amelyek egyébként is csak akadályoznak minket, de az érzelmi kötődések végett még nem tudtuk elengedni őket.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Olyan hálátlan és nehézkes feladatokat kell majd megtennünk a barátainkért, amelyek lehet, hogy számunkra nem is olyan nehézkesek, viszont barátaink számára szinte létfontosságú kérdéseket oldanak meg.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Olyan egészen új és merőben más dolgok irányába is fejlődni tudunk a munkánk területén, amihez szükségünk lesz némi segítségre azoktól, akik ugyan járatosak azokban a témákban, de nem vették észre az új nyitást.Skorpió

(október 24 – november 22)

A héten az kerül terítékre, hogy mindenféle együttműködés jár némi feszültséggel. De az lenne a fontos és mérvadó, hogy az áldozatkészségen felül inkább több jót, vagy több kellemetlenséget tapasztalunk a partneri viszonyainkban.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Intellektuálisan leszünk aktívak ezen a héten. Lehetőség adódik majd új rendszerek felépítésére, a nehézségek kiküszöbölésére, a megfelelő partnerek megtalálására a különféle feladatokhoz, és így minden szellemi előkészület megélésére.


Bak

(december 22 – január 20)

A hét tanulsága az lesz, hogy lélekként nem igazán tudunk világi és/vagy tárgyi dolgokkal azonosulni. Lélekként csak és kizárólag más lelkekkel tudunk úgy együttműködni, ami valójában boldogsággal jár.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Két választásunk lehet erre a hétre. Vagy erőből nekimegyünk és komoly energiák megmozgatásával megoldjuk, vagy bevállaljuk azt, hogy segítségre szorulunk és feladatainkat megosztva vágunk bele a teendőinkbe.


Halak 

(február 20 – március 20)

Beszélgetős hétnek nézünk elébe, de arra is vigyázzunk, hogy ne csak mi mondjuk el a véleményünket. Hiszen akkor csak azt ismételgetjük, amit már tudunk. Próbáljunk odafigyelni mások mondanivalójára is, akkor akár újat is tanulhatunk.

www.bhaktikutir.hu