A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum az október 5-re eső telihold lesz, ami egyben  is. Indiában, a Szerencse Istennőjének napja.

Kos

(március 21 – április 20)

Olyan hétnek nézünk elébe, amikor a munkánk és az életfeladatunk találkozhat, ahogyan az ambícióink és a lehetőségeink is. Lehetőség adódik, hogy újrakalibráljuk az életünk céljait és irányait, de kapcsolódnunk kell a valós értékeinkhez.Bika

(április 21 – május 21)

Spirituális hét vár ránk, most beleláthatunk tetteink rejtelmeibe, elképzeléseink mélységébe és úgy általánosságban abba, hogy merre halad az életünk. Fedezzük fel utunknak azt a magasztos részét, ami körülöleli a lényünket.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Néha azért küld nehézségeket utunkba a sors vagy a mindenható, ahogy tetszik, hogy megtapasztalhassuk azt az érzetet, amikor is felülemelkedünk valami kellemetlenen, és ettől az élménytől megerősödve haladunk tovább.


Rák

(június 22 – július 22)

A partnerkapcsolat olyan aspektusai kerülnek előtérbe ezen a héten, ami a nélkülözhetetlenségét mutatja meg nekünk. Mind a nehézségek leküzdésében, mind abban, amikor a pozitívumok átélése még szebbé válik közösen.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A nehézségek átélése és leküzdése néha nemcsak nekünk tesz jót, hanem a környezetünknek, akik példát meríthetnek abból, hogy akár nehezebb szakaszokban is lehet ugyanolyan jól csinálni mindent, csak több erőfeszítést kell beletennünk.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az intellektusunk kerül előtérbe ezen a héten, sőt inkább az intellektusunk mellőzése. A hét tanítása az lesz, hogy vannak olyan esetek és eshetőségek, amikor jobb a megérzéseinkre hagyatkozva lépni, megspórolva a sok-sok agyalást és aggódást.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten érzelmi világunk körül forog a világ. Lesz alkalmunk analitikusan megvizsgálni az érzéseinket, és érzelmileg megélni azt, hogy miért van szükségünk rá, hogy néha túlgondolkodjuk még a legalapvetőbb dolgokat is.Skorpió

(október 24 – november 22)

Aktív hétnek nézzünk elébe, és főként arra kellene fókuszálnunk, hogy a kellemetlenebb feladatokat vegyük előre. A régóta húzódókat, amiket már mi sem akarunk megcsinálni, amiből már nem lesz előrelépés, de üresjáratként muszáj megcsinálni, stb.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Beszélgetős hétnek nézünk elébe. De nemcsak dumapartiról van szó, hanem olyan beszélgetésekről, amikor ténylegesen és komolyan információt közlünk. Most lehetőség adódik arra is, hogy kicsit kibeszélgessük magunkat.


Bak

(december 22 – január 20)

A fizikai létünkkel kellene foglalkoznunk ezen a héten. Testi dolgokkal, edzéssel, pihenéssel, lustálkodással, evéssel, tánccal, túrázással és minden olyan elfoglaltsággal, ami fizikai síkon okoz boldogságot.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Le kell lassítanunk ezen a héten. Meditáljunk, elmélkedjünk, és húzódjunk vissza a saját kis világunkba. Most ez az, amit tehetünk, és erre is van szüksége a tudatunknak, a létünknek, hogy töltődjön és továbblépjen.


Halak 

(február 20 – március 20)

A barátaink és a szeretteink társaságára lesz szükségünk. Arra, hogy megosszuk velük mindazt, ami mostanában foglalkoztat bennünket, valamint arra is, hogy meghallgassuk az ő véleményüket és meglátásaikat.

www.bhaktikutir.hu