A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a szeptember 13-ra eső Gyógyító Buddha nap lesz, ezen a napon tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Időt és energiát kell fordítanunk a fizikai világunkra. Főként akkor, ha az elmúlt időben elkezdett felborulni a szívünk és lelkünk egyensúlyérzete. Most ez fog minket a legmegfelelőbben tölteni. Eddzünk, legyünk aktívak a ház körül, kiránduljunk, kapcsolódjunk ki.Bika

(április 21 – május 21)

Ahhoz, hogy ezen a héten előre tudjunk mozdulni és haladni tudjunk a feladatainkkal, elengedhetetlen, hogy sokat kommunikáljunk. Még azokkal is érdemes lesz szót váltanunk, akiket már egyszer megdumáltunk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Kiváló hétnek nézünk elébe, amennyiben aktívan szeretnénk tenni a munkaterületünkön. Ha  ebben a szakaszban odatesszük magunkat, nem marad észrevétlen, sőt a jutalom és a viszonzás is gyorsan utolér majd bennünket.Rák

(június 22 – július 22)

Újrakalibrálhatjuk a célkeresztjeinket ezen a héten. Spirituális hétnek nézünk elébe, amikor életünk legalapvetőbb részei is górcső alá kerülhetnek. Sőt a megfelelő önvizsgálat és reflekció után akár változtathatunk is életünkön.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Elmélyülős, elvonulós hetet várhatunk. Próbáljunk minél több időt egyedül eltölteni, és mindezt nyugalomban. Megpróbálhatnánk egy kicsit kizárni a zavaró külvilágot is. Kapcsoljuk ki a digitális háttérzajt, és nyugodjunk le.Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Vice versa hétnek nézünk elébe. Ami eddig nem akart sikerülni a barátok segítségével, azt most szinte erőfeszítés nélkül meg tudjuk oldani profi segítséggel. És amit eddig nem tudtunk megoldani a professzionális vonalon, azt nyélbe üthetjük ismeretségeink révén.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Az életfeladatunk és a munkaterületünk találkozik egymással ezen a héten. És természetesen lehetőség is adódik arra, hogy ezt a két életterületet egymáshoz is tudjuk közelíteni.Skorpió

(október 24 – november 22)

Kiváló hétnek nézünk elébe az életviteli rendszerek kialakításának tekintetében. És ez a hét most jó lesz mindenre, ami rendszerben zajlik. Jó lesz a sporttól a lelki gyakorlatok végzéséig, de a tanulmányok kezdésétől a terápiás kezelésekbe való részvételig is.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Elmélkedős, szellemi hét vár ránk. Sőt a nyitottság arra, hogy amikor már mindent átvizsgáltunk, képesek legyünk elfogadni azt, hogy bizonyos dolgok a matéria fölött állnak, és akár magyarázatot is adhatnak a világi rendszer érthetetlen területeire is.


Bak

(december 22 – január 20)

Tevékeny hetünk lesz, és lesz benne hátráltató energia is bőven. Most nem lesz elég, hogy felgyűrjük az ujjunkat és nekiveselkedünk, egy kicsit kell majd parolázni és hízelegni, dicsérni és engesztelni. Ezekkel majd menni fog.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Vigyázzunk arra, hogy kinek mit, mikor és hogyan mondunk el. Mert a lelkesedésünk könnyen bajba sodorhat bennünket. Akármennyire új és fantasztikus amire rájöttünk, kommunikáljunk visszafogottan és röviden.


Halak 

(február 20 – március 20)

Amibe most belekezdünk, könnyen hosszú távú elfoglaltságba is átmehet. Sőt, amit ezen a héten kezdünk el megtanulni, annak könnyen a tanárává is tudunk majd válni, persze idővel és kellő gyakorlással. Használjuk okosan ezt a hetet.

www.bhaktikutir.hu