A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye a november 29-re eső Újhold, ami egy kiváló nap lesz meditációk és lelkigyakorlatok elvégzésére.

Kos

Ahhoz, hogy lelki nyugalmunk töretlen legyen és finom szinten se bosszankodjunk, egy olyan asztrológiai terület kerül terítékre ezen a héten, ami a szolgák, beosztottak, albérlők és szomszédok kategóriájával kapcsolatos. Ezekkel az emberekkel kell dűlőre jutnunk.Bika

Gyermekeink és partnereink igénylik a figyelmünket ezen a héten. Gyermekeink, akár kicsik, akár nagyok, nyitottabbak lesznek arra, hogy a koruknak megfelelő feladatokkal lássuk el őket. Partnereinkkel meg kell majd küzdeni e téren, de együttműködve meglesz a megoldás.


blackfriday_960x362_05


Ikrek

Rég áhított vágyunkat tudjuk megvalósítani a rekreáció, edzés vagy egyéb fejlesztő életviteli rendszer kialakításában. Varázsütésre összeállhat a kép, lehet rá idő, és környezetünk is támogathat. Csak ki kell találni a rendszert.


Rák

Azokra a feladatainkra koncentráljunk, amelyeket szeretünk is csinálni. Így nem is fogjuk érezni feladataink terhét, sőt azon kaphatjuk magunkat, hogy szabadidőnkben is a munkánkkal foglalkozunk. Ez a hét komoly pluszt adhat a következő hetekre is munkánk területén.


 

Oroszlán

Tanácsadói rohamban, vagy beszélhetnéki lázban éghetünk ezen a héten. Kívülről könnyebben átláthatjuk mások helyzetét, csak arról ne feledkezzünk meg, hogy a legtöbben csak akkor képesek elfogadni mások tanácsait, ha az szépen és barátságosan van tálalva.Szűz

Saját magunkkal kapcsolatos felismerések rázhatják fel ezt a hetet. Sőt, ezen a héten nemcsak a felismerések üthetnek be, de az az erő is, hogy azonnal tenni is tudjunk az új elgondolások mentén. Ezek az apró kis megvilágosodások az élet bármely területén jelentkezhetnek.


Mérleg

Ezen a héten olyan régóta elmaradt dolgaink ügyében tehetjük fel a pontot az i betűre, amelyek már jó ideje elfekvőben vannak, és csak az utolsó néhány befejező mozzanat miatt kerültek háttérbe. Hajrá!Skorpió

Ezen héten olyan lehetőségek alakulhatnak, amelyek monetárisan fellendítenék az életünket, és családunk körülményeit. De mindenekelőtt vitassuk meg a dolgot a családunkkal, mert ha ők is tudnak szándékainkról, támogatni tudnak lépéseinkben.


Nyilas

Meg kell tanulnunk delegálni és ezt-azt átszervezni a feladatkörünkből. Túl kell lépnünk azon, hogy mindent mindig egyes-egyedül nekünk kell megoldanunk. Meglepő, hogy a közvetlen környezetünk mi mindent képes megoldani, ha mi már nem tesszük.


Bak

Akkor érjük el a lelki egyensúly és harmónia állapotát, ha a racionális és az érzelmi intelligenciánk közös nevezőre tud jutni a mindennapi dolgaink területén. Szóval erre a hétre a feladat az, hogy mindkét intellektusunk irányából vizsgáljuk át a helyzetünket és hozzuk közös álláspontra őket.


Vízöntő

Amit nem lehet megoldani pénzzel, azt meg lehet oldani sok pénzzel, szól a közmondás. Ezen a héten némi áldozatot kell hoznunk, vagy az időnket, vagy a pénzünket, de valamit be kell tenni, hogy minden olyan simán menjen, mint máskor szokott.


Halak

Picit megkeveredik a hetünk a természet rendjéhez képest. Először bejönnek a dolgok és utána kell majd megfizetni az árát. Véletlenül se essünk abba a hibába, hogy begyűjtjük a javakat, de utólag nem tesszük hozzá az erőfeszítést.

www.bhaktikutir.hu