A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma október 22. lesz, amikor is a tibeti kalendárium szerint 10 milliószoros nap lesz. Tehát bármit is teszünk, jót vagy rosszat, 10 milliószoros hatással lesz ránk.

Koskos

Ezen a héten úgy tűnhet, hogy könnyebben fog menni minden. De a kezdeti lazább indulás után hirtelen meredeken kell majd felfelé sprintelnünk. Ne eresszünk le, na „lazázzuk” el, a hét első-második napja után oda kell tenni magunkat.


bika
Bika

Fiatalabb, tapasztalatlanabb rokonaink és alárendeltjeink körében kell, hogy kamatoztassuk tudásunkat. Hozzásegíthetjük őket ahhoz a szemléletváltáshoz, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy idő után önállóan is megállják a helyüket a világban.


horoszk-copy-copy


Ikrekikrek

Finombeállításos hétnek nézünk elébe. Az énünk, a család, az otthon és a kikapcsolódás közötti idő- és energiafelhasználás és harmonizálás kerül terítékre. Új rendszerek beindítására is alkalmas lesz ez a hét.


rakRák

Azon kaphatjuk magunkat, hogy a teljes külvilágot kizártuk erre a hétre. De ez így is van jól, a sors most pont ezt támogatja életünkben. Foglalkozzunk magunkkal és a nagyon közeli szeretteinkkel, feltöltődve fogjuk zárni a hetünket.


 

Oroszlánoroszlan

Amint egy kicsit visszább kapcsolunk világi életünk működtetésében, hihetetlenül felerősödik a belső egyensúly megélése. Amennyiben ezt el is tudjuk érni, a környezetünk is inspirálódhat példánkat látva.


szuz
Szűz

Munka- és életterülettel kapcsolatos hétnek nézünk elébe. Személyes és tudatos lemondásokat kell meglépnünk, hogy a külvilágból is lássák azok, akiket ez érint, hogy képesek vagyunk áldozatot hozni egy magasabb cél érdekében.


Mérlegmerleg

A belső hozzáállásunk fogja meghatározni ezt a hetet. És most nem is leszünk képesek a színjátékra. Aminek látjuk értelmét és hasznosnak találjuk, az virágozni fog körülöttünk, de amit vagy akiket nem tartunk becsben, az szép lassan elsorvad a figyelemhiánytól.


skorpio
Skorpió

Lelki és spirituális értékrendi viszony alakulhat ki a munkánk és a pénzkereset területein. Összeáll a kép, és megláthatjuk azt a mögöttes képet, ami valójában mozgatja a munkánk és az abból fakadó pénzkereset miértjeit. Ezek után könnyebb lesz lelkesedni a munkánkkal kapcsolatban.


Nyilasnyilas

Pici kis segítséggel, de meg fogjuk tudni lépni azt a régóta minket körüllengő, utolsó lépést, ami ténylegesen előremozdít bennünket a munka területén. Nyugodtan fogadjuk el a felénk nyújtott segítő kezet, szükségünk lesz rá a célvonal előtt.


bakBak

Figyeljük a partnereinket! Mert most úgy tudunk közbelépni és a segítségükre sietni, hogy ők még nem is kérték a segítségünket. Sőt, úgy sokkal könnyebb elfogadni segítséget, hogy még kérni sem kellett, csak úgy jött.


Vízöntővizonto

Intellektuális elhatározással indul a hét. Majd követi azt a fizikai megvalósítás. Utána a mások bevonása, majd a feladatok delegálása és a projekt otthagyása. Ezen a héten teljesen saját lábára tudunk állítani szinte bármit, csak ne hagyjunk ki lépéseket a fenti sorrendből.


halakHalak

Tanulós hetünk lesz. De áldás van a folyamaton. Kezdjünk az alapoktól, és még ezen a héten feljebb is tudunk lépni, amennyiben vesszük a fáradságot és nem csak mechanikusan magolunk, hanem megpróbáljuk megérteni és átlátni a témakört.

www.bhaktikutir.hu